Deși este vacanță, o parte din  elevii nemțeni continuă să participe la diverse competiții menite să le dea posibilitatea afirmării cunoștințelor obținute în domenii considerate de mulți adolescenți ca fiind aride. În perioada 6-11 august la Slobozia, județul Ialomița s-a desfășurat cea de a 25-a ediție a Concursului Național de Fizică și Chimie ”Impuls perpetuum”, destinat elevilor de gimnaziu din mediul rural.

Printre cei 1,000 de participanți s-a aflat și un echipaj care a reprezentat județul Neamț, cu rezultate meritorii, ce confirmă valoarea școlii nemțene de fizică și chimie.

Elena Chelaru Isabela din clasa a VI-a a Școlii Gimnaziale ”Ion Creangă”, elevă a profesorului Neculai Cujbă, a obținut un meritoriu loc XI în acestă competiție, premiu acordat de Ministerului Educației.

Și Andreea Raluca Bacoșcă, elevă a Liceului Teoretic ”Vasile Alecsandri” Săbăoani a urcat pe podium adjudecându-și o mențiune (locul IV), oferită de Ministerul Educației Naționale. Aceeași elevă a profesorului Angela Văcaru a reconfirmat valoarea  școlii de chimie de la Săbăoani, prin obținerea unui al doilea premiu special la chimie.

Cel de al treilea premiu pentru elevii nemțeni a plecat spre Școala Petricani, fiind obținut de elevul Iulian Tomovici, din clasa a VIII-a, care a adus acasă un premiu III oferit de Ministerul Educației Naționale și un Premiu special la fizică. Elevul este pregătit de profesorii Carmen Adiaconiței și Daniela Cristei.

”Felicitări elevilor pentru performanțele obținute, care sunt  rezultatul orelor petrecute în laboratoarele de fizică și chimie și al orelor în care s-au aplecat asupra culegerilor de fizică și chimie, pentru a rezolva probleme și a face experimente.

Acești copii au petrecut ore de muncă și în timpul vacanței de vară, când colegii lor au alte preocupări, în demersul lor de a desluși și descoperi, alături de profesorii care i-au îndrumat, frumusețea Chimiei și Fizicii.

Felicitări merită și părinții acestor copii minunați care i-au susținut pentru a putea ajunge la aceste performanțe”, a declarat inspectorul școlar de fizică, Cristinel Secară, de la Inspectoratul Școlar al Județului Neamț.

Este de reținut faptul că școala de chimie de la Săbăoanu este recunoscută la nivel național și internațional, prin performanțele obținute de surorile Mihaela și Alina Țărnă, care în anii2014-2015 erau cunoscute ca olimpice naționale la chimie. (Flora ORDEAN)