January 28, 2021

Roman: Vizita ep. Iosif în Parohia “Fericitul Ieremia”

Duminică, 29 noiembrie 2020, Preasfinţitul Iosif Păuleţ a fost prezent în Parohia “Fericitul Ieremia” din Roman. Vizita a fost un moment de mare sărbătoare în această primă duminică din anul liturgic şi din Advent.

Parohia “Fericitul Ieremia” din Roman a trăit o triplă bucurie: primirea în mijlocul ei a Preasfinţitului Iosif Păuleţ, prima duminică din Advent şi sfinţirea coroanei de brad, şi în al treilea rând bucuria de a primi mesajul de speranţă, transmis de Sfinţia Sa şi în scrisoarea pastorală “Împreună pe calea speranţei”.

În cuvântul omiliei, Preasfinţitul a explicat semnificaţia cuvântului “Advent” care în limba latină înseamnă sosire/venire, iar Coroana de brad, în care prima lumânare aprinsă simbolizează lumina profetului şi ea ne invită la speranţă. O asociere frumoasă a acestui mesaj profetic care coincide cu tema anului liturgic “Împreună pe calea speranţei”.

Avem nevoie de speranţă în aceste timpuri care ne-au impus distanţare fizică, dar care imperceptibil ne-au distanţat şi afectiv şi uneori chiar şi de Biserică şi de darurile ei.

Aşa cum s-a precizat şi în scrisoarea pastorală, viaţa noastră de credinţă are nevoie de o implicare efectivă a noastră, a tuturor, pentru a merge alături unii de alţii şi pentru a semăna speranţa lui Cristos în inimile noastre şi ale fraţilor noştri.

E un timp de interiorizare care nu trebuie irosit!

“Împreună pe calea speranţei”, motoul propus pentru anul liturgic 2020-2021, este un îndemn de a ne lăsa călăuziţi şi pătrunşi de o speranţă sfântă, speranţă care a însoţit istoria omenirii pe tot parcursul ei spre mântuire.

Prin prezenţa Sfinţiei Sale în mijlocul nostru, acest mesaj de speranţă devine dinamic şi ne dă un imbold pentru a deveni, la rândul nostru, lumină, cale şi a ne face misionari în ambientul nostru familial şi social.

Mulţumim din inimă pentru această duminica binecuvântată!

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.