January 16, 2021

Protejarea mediul, una dintre prioritățile PSD în programul de guvernare

Stoparea defrișărilor, protejarea pădurilor, reducerea poluării sunt doar câteva dintre obiectivele pe care PSD și le-a propus pentru următoarea Guvernare, în domeniul protecției mediului

Partidul Social Democrat a inclus în Programul de guvernare pentru perioada 2020-2024 mai multe măsuri pentru protejarea mediului, printre care se numără introducerea transportului verde, stoparea defrișărilor și protejarea pădurilor.
„România trebuie să se alinieze țărilor europene în ceea ce privește transportul ecologic, să existe piste pentru biciclete, iar depozitele de gunoi ilegale să fie închise. Trebuie să oprim defrișările și să reactivăm aplicația «Radarul Pădurilor», prin care s-a monitorizat materialul lemnos, iar această măsură a avut rezultate foarte bune.

De asemenea, vom începe o campanie de reîmpădurire masivă.
Poluarea este o altă problemă, cu care se confruntă cetățenii care locuiesc în marile orașe și am susținut transportul verde, încă de pe vremea când PSD era la Guvernare. Vom relua aceste proiecte și vom susține autoritățile locale să cumpere mijloace de transport electrice, să extindă pistele de biciclete și să închidă depozitele de gunoi ilegale.
De asemenea, vom scădea prețul gazului românesc prin creșterea capacității de extracție a gazelor naturale, în special din Marea Neagră.

Consumatorii vulnerabili vor primi sprijin și pentru plata facturilor la energie, dar și pentru investiții în izolarea termică a locuințelor. Se va investi masiv și în construirea de capacități de producție a energiei electrice și cogenerare pentru marile orașe din România“, a declarat Remus Munteanu, candidat al PSD Neamț la Camera Deputaților.
În timpul Guvernării PSD, au fost începute proiecte pentru racordarea la utilități a multor familii din mediul rural și în multe zone au fost chiar finalizate.
„Sunt nenumărate localități în țară unde proiectele nu au fost continuate, pentru că le-au abandonat liberalii și ne vom preocupa de reluarea lor.

În următorii patru ani, ne-am mai propus să racordăm 1 milion de familii la rețeaua națională de gaze și am gândit un program național de revitalizare a petrochimiei naționale pentru valorificarea gazului intern în producția de îngrășăminte. Românii au nevoie de sprijin din partea guvernanților acum mai mult ca oricând și este nevoie de măsuri eficiente pentru a crește nivelul de trai. De pe 6 decembrie, vom aplica aceste măsuri! Votul românilor va schimba situația actuală a țării!“, a mai spus candidatul PSD Neamț.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.