Dental Alliance
November 26, 2022

Românii amendați pentru necompletarea formularului digital de intrare în țară (PLF) își vor primi banii înapoi. Legea, promulgată

Acoperisul1

Hotel & Restaurant Phoenix Roman

Amenzile aplicate pentru necompletarea formularului digital de intrare în România (PLF) vor fi anulate, potrivit unei legi promulgate joi de către președintele Klaus Iohannis. Astfel, românii care le-au plătit vor putea cere restituirea banilor. 

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea privind stabilirea unor măsuri referitoare la executarea sancțiunilor contravenţionale aplicate în temeiul art. 4 alin. (1) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.129/2021 privind implementarea formularului digital de intrare în România, abrogată prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr.22/2022 pentru abrogarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 129/2021 privind implementarea formularului digital de intrare în România (PL-x198/13.04.2022);

Documentul prevede măsuri referitoare la executarea sancţiunilor contravenţionale aplicate în temeiul art.4 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.129/2021 privind implementarea formularului digital de intrare în România.

„Amenzile contravenţionale aplicate în temeiul art.4 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.129/2021 privind implementarea formularului digital de intrare în România, abrogată prin OUG nr.22/2022, neachitate până la data intrării în vigoare a prezentei legi, se anulează şi se scad din evidenţele organelor de executare”, se precizeză în lege.

De asemenea, sumele de bani achitate până acum se restituie la cererea contravenientului, care trebuie depusă la organul fiscal de executare competent în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a ordinului ministrului în acest sens.

În termen de 15 zile de la data intrării în vigoare a legii, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei stabileşte, prin ordin al ministrului, procedura de restituire, de către organele fiscale locale, a sumelor de bani.

Inițial, amenzile pentru necompletarea PLF au fost cuprinse între 2.000 și 3.000 de lei. În februarie, Guvernul a introdus excepții la formularul PLF și a redus amenzile, după ce mulți români au acuzat că au fost sancționați pe nedrept.

sursa: digi24.ro

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.