Mon. Dec 17th, 2018

ROMANUL RISCĂ SĂ RĂMÂNĂ FĂRĂ SPORT

Dacă nu se va găsi înțelegere la conducerea Consiliului Județean Neamț, în vederea alocării de fonduri pentru susținerea nevoilor echipelor de handbal și footbal, Romanul ar putea, în perioada următoare, să renunțe la aceste sporturi. Atât echipa de handbal feminin, cât și cea de fotbal sunt sprijinite financiar, în prezent, doar de bugetul local. Municipalitatea a încercat, și anul acesta, să întrețină cele două echipe cu un buget mic, dar cu pretenții la rezultate performante. De mai bine de o lună, conducerea Primăriei Roman a solicitat sprijinul Consiliului Județean pentru cofinanțarea celor două ramuri sportive, dar nu s-a primit nici un răspuns.

În condițiile în care conducerea Consiliului Județean nu va aproba alocare a 200.000 lei pentru sprijinirea celor două echipe, conducerea Primăriei Roman ar putea lua în calcul chiar desființarea acestora.

Anul acesta, cele două echipe – de handbal feminin și fotbal – au primit de la bugetul local o finanțare de 36 miliarde lei vechi.

Primarul municipiului Roman, Lucian Micu, speră ca cei din conducerea Consiliului Județean să sprijine și Romanul măcar la capitolul sport de performanță, ținând cont de faptul că și romașcanii sunt cetățeni ai acestui județ.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.