ROMAȘCANUL SORIN DIMITRIU, MEMBRU CORESPONDENT AL ACADEMIEI ROMÂNE
Prezent la absolut toate manifestările la care este invitat, romașcanul Sorin Dimitriu a declarat în exlusivitate redactorilor roman24 contextul în care a devenit membru corespondent al Academiei Române. Primirea sa în acest prestigios for academic este rodul analizei, timp de 3 ani, a activității sale din domeniul cercetării. Cel mai greu în ”cântarul” deciziei de a fi primit în Academia Română l-a avut cercetarea științifică legată de ”Tehnologie de pregătire și fabricație a magneziului metalic”, dintr-o rocă specială care se găsește doar în România și China.
Cercetarea lui Sorin Dimitriu a venit și ca urmare a implicării unui grup american în domeniu și care, printr-un contract, a preluat activitățile de la Budureasa (Oradea), institut care l-a identificat ca pe un posibil partener și l-au cooptat pe profesorul universitar, Sorin Dimitriu, în proiectul lor de cercetare. Acesta mai are ore la Catedra de teorie a deformării plastice, din cadrul Institutului Politehnic București, la Școala Doctorală a aceluiași institut, ca și la Școala Doctorală de la Academia de Studii Economice.
Născut în 28 aprilie 1945, Sorin Dimitriu este autorul a 19 manuale universitare, este membru a numeroase Asociații și Fundații Internaționale și este posesor a 18 distincții naționale și internaționale, dintre care cele mai prestigioase sunt ”Medalia Oficială a Vaticanului”, primită în 1998 și ”Crucea Moldavă”, în 1999, copii după documentele de decernare găsindu-se și în Muzeul ”Calistrat Hogaș” al CNRV, în vitrina dedicată personalităților de marcă, respectiv ale fraților Sorin și Andrei Dimitriu.