Dental Alliance
August 18, 2022

S-a redus termenul mediu pentru eliberarea pașapoartelor simple electronice

Acoperisul1

AMF-Bruns

Complexul Tineretului Horia

Petrodan Construction

Termenul mediu pentru emiterea pașapoartelor simple electronice este de două zile și jumătate înregistrat la nivel național, în condițiile în care termenul legal de soluționare este de 15 zile lucrătoare, transmite Direcția Generală de Pașapoarte.

„Pentru a veni în sprijinul cetățenilor, în special al celor dornici să plece în vacanță în perioada estivală, dar și al cetățenilor români din Diaspora reîntorși pe meleagurile românești, personalul din sistemul de pașapoarte depune în continuare eforturi susținute pentru eliberarea pașapoartelor simple electronice în cel mai scurt termen.

Astfel, preocuparea constantă pentru oferirea unor servicii de calitate s-a transpus în practică prin emiterea pașapoartelor într-un termen mediu de 2,5 zile înregistrat la nivel național, raportat la termenul legal de soluționare de 15 zile lucrătoare stabilit pentru situațiile în care pașapoartele se ridică din țară de la serviciile publice comunitare de pașapoarte”, anunță, marți, Direcția Generală de Pașapoarte.

Potrivit DGP, acest termen de eliberare a pașaportului simplu electronic de doar 2,5 zile constituie unul dintre cele mai scurte termene de eliberare a documentelor de călătorie, prin raportare la termenele normale de eliberare stabilite în alte state ale Uniunii Europene.

Program de lucru extins, până la finele lunii august

Până pe data de 31.08.2021, se menține programul extins de lucru cu publicul în intervalul orar 08.00- 20.00, de luni până vineri.

De la începutul anului 2021 și până în prezent, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2020, s-a înregistrat o creștere de peste 90% a numărului cererilor înregistrate pentru eliberarea pașapoartelor simple electronice, respectiv o creștere de peste 85% a numărului pașapoartelor simple electronice emise cetățenilor.

Românii au posibilitatea de a opta pentru transmiterea pașaportului simplu electronic la adresa de domiciliu din țară, prin intermediul PrioriPost, serviciul de curier rapid al Poștei Române, iar, începând cu data de 1 august 2021, tariful perceput pentru acest serviciu este de 11,30 RON (TVA inclus), plata făcându-se la livrarea documentului.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.