Dental Alliance

June 21, 2024

Săptămâna prevenirii traficului de persoane: 15 – 22 octombrie 2023

0
YRY Residence

Go Padel Roman

În perioada 15 – 22 octombrie 20223 Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (A.N.I.T.P.) și partenerii săi organizează o serie de evenimente dedicate marcării Zilei Europene de Luptă Împotriva Traficului de Persoane – 18 octombrie, incluse în cadrul campaniei de informare şi prevenire “Săptămâna prevenirii traficului de persoane”.

Campania vizează promovarea Zilei Europene de Luptă Împotriva Traficului de Persoane – 18 Octombrie, precum şi informarea şi constientizarea publicului cu privire la riscurile şi implicaţiile asociate traficului de persoane. În egală măsură, iniţiativa îşi propune să  abordeze ambele dimensiuni ale traficului, respectiv cererea şi oferta care favorizează existenţa acestui fenomen.

La nivelul Centrului Regional împotriva Traficului de Persoane Bacău, activitățile se vor desfășura împreună cu IPJ Bacău, IPJ Neamț și Agenția Națională Antidrog-CPECA Neamț și Bacău, în rândul elevilor din unitățile de învățământ de pe raza jud. Bacău și jud. Neamț,  respectiv în rândul studenților de la Universitatea ”Vasile Alecsandri” din Bacău.

Această zi a fost instituită în anul 2007, ca urmare a recomandării Parlamentului European, precum şi a propunerii înaintate de către Comisia Europeană, pentru a atrage atenţia asupra acestei forme de crimă organizată şi pentru a influenţa în mod pozitiv deciziile şi acţiunile guvernelor, autorităţilor locale şi celorlalte instituţii publice cu privire la sclavia modernă. În egală măsură, rolul acestei zile este de a creşte nivelul de conştientizare a populaţiei şi de a stimula comunicarea şi interacţiunea între organizaţiile care activează în acest domeniu.

Informaţii de background:

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane evaluează şi monitorizează, la nivel naţional, activitatea desfăşurată în domeniul luptei împotriva traficului de persoane, îndeplinind rolul de raportor naţional. 

 Informaţii suplimentare:

Telefon/   Fax: 0234-550844,  E-mail:  anitp.bacau@mai.gov.ro

Website: anitp.mai.gov.ro, Youtube: ANITP Romania,

Facebook: Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.