Sărbătorile pascale de anul acesta au adus la spital bolnavi cu o patologie diversă, cauzată de agresiuni, come alcoolice, infarcturi, consum irațional de alimente si accidente rutiere. Încă din Sâmbăta Mare, în Centrul de Primire Urgențe a Spitalului Roman, s-au prezentat 95 de pacienți, victime ale accidentelor rutiere, agresiunilor sau comelor alcoolice. Au existat și victime ale căderilor de pe bicicleta, dar cele mai multe cazuri au provenit din rândul pacienților care au ajuns la spital din cauza indigestiilor provocate de consumul exagerat de alimente și băutură.

În Prima zi de Paști au fost 84 de prezentări la CPU, din care majoritatea victime ale agresiunilor, comelor alcoolice, șocurilor hemoragice sau plăgilor prin înjunghiere.

Cea mai aglomerată a fost a doua zi de Paști, cînd la CPU au fost aduși 120 de pacienți, cu dureri abdominale și indigestii din cauza consumului exagerat de alimente. Au existat de asemeni și victime ale accidentelor rutiere, agresiuni și multe cazuri de etilism acut. În ceea ce privește nașterile, în ajunul Paștelui și în primele două zile ale acestor sărbătorii s-au născut 7 copii, din care 3 băieți și 4 fete, toți primind note între 6 și 10.

Per total medicii susțin că din observațiile lor cea mai aglomerată perioadă o reprezintă a doua zi de Paști, când la spital ajung și cele mai multe cazuri de indigestii.

În perioada 15-17 aprilie și-au încheiat socotelile cu viața trei persoane. În timp ce la spital a fost aglomerație, afluența către centrele de permaneță din Roman și zonă a fost una moderată, la Sagna, Poenari, la Central Clinic Roman sau la Centrul de Permanență Med Class, dar și la Centrul de Permanenta de la Moldoveni prezentandu-se si fiind tratati zeci de pacienti.