January 18, 2021

Schimbarea la fata 2020. Ce NU trebuie sa faci in aceasta zi, pe 6 august

Schimbarea la fata 2020. Astazi este sarbatoare mare in calendarul crestin ortodox. Schimbarea la fata sau Obrejenia, cum mai este numita, reprezinta una dintre cele mai mari sarbatori crestine. Ce NU trebuie sa faci astazi? Trebuie sa respecti cu sfintenie aceste reguli, altfel vei avea parte de mare ghinion.

Aceasta zi semnifica momentul in care apostolii Mantuitorului s-au convins ca este este chiar Fiul Domnului. Sarbatoarea dateaza de la inceputul secolului al IV-lea, atunci cand Sfanta Imparateasa Elena a zidit o biserica pe Muntele Tabor, acolo unde s-a petrecut minunea.

Schimbarea la fata 2020. Ce NU trebuie sa faci in aceasta zi, pe 6 august

In Vest, sarbatoarea s-a generalizat mai tarziu, in urma deciziei luate de Papa Calist III. In aceasta zi, se face o pomenire generala a celor trecuti in nefiinta. In anumite zone, se aduc struguri la biserica si se impart credinciosilor.

In aceasta zi, trebuie sa eviti cu orice pret sa te certi cu cineva sau sa fii certat de cineva. Se spune ca, daca se intampla asta, asa va fi urmatorul tau an. Fetele trebuie sa NU se pieptene in aceasta zi, pentru ca nu le mai creste parul. Tot astazi este interzis scaldatul. Acest lucru are insa o explicatie mai logica: apele incep sa se raceasca si creste riscul imbolnavirilor.

 

Schimbarea la fata 2020. Schimbarea la fata de pe 6 august este o zi importanta si pentru calendarul viticol. Astazi NU se lucreaza in vie, dar se duc la biserica struguri din recolta noua, se binecuvanteaza, apoi se impart credinciosilor. Traditia mai spune ca astazi NU se spala, deoarece veti fi napaditi de plosnite si paduchi.

Femeile insarcinate trebuie sa posteasca, pentru a avea o nastere usoara si copii sanatosi. Trebuie neaparat sa evitati calatoriile, pentru ca va veti rataci. Pentru spor si sanatate, se duc ofrande la biserica, scrie capital.ro.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.