Școlile s-ar putea deschide după vacanța de iarnă. Anunțul făcut de un secretar de stat din Ministerul Educației

Școlile s-ar putea deschide din 11 ianuarie 2021, dacă evoluția cazurilor de îmbolnăviri va scădea, a anunțat Jean Badea, secretar de stat în Ministerul Educației

”Ne dorim ca începând cu data de 11 ianuarie, să reluăm, pe cât posibil, sau într-o pondere cât mai mare cursurile față în față, însă așa, după cum știm, aceasta depinde în mare parte de situația epidemiologică la nivel național.

Am făcut apel în această perioadă  la părinți, la elevi, la cadre didactice, mai ales în contextul în care se apropie și vacanța, iar tentația de a ne întâlni cu cei dragi este mare, să fim precauți, tocmai pentru a contribui și noi, ca sistemul de educație la lupta pe care medicii o duc în sistemul de sănătate și să putem să revenim în școală, în bănci, așa cum ne dorim”, a mai spus Badea.

Google Clasroom a căzut, luni dimineața, după ce gigantul Google a avut probleme tehnice. Dificultăți de funcționare au întâmpinat, astăzi, și cei de la YouTube. Problemele tehnice de la Google au întrerupt pentru 20 de minute cursurile online care se fac pe această platformă.

”Cursurile s-au desfășurat normal, cu precizarea, că timp de 20 de minute, într-adevăr, serviciile Google s-au oprit. Am contactat reprezentanții Google, ne-au asigurat că pornesc și într-adevăr, au pornit foarte repede, deci, practic, a fost o întrerupere de 20 de minute, pe care de altfel, am experimentat-o și noi la Ministerul Educației, fiind într-o videoconferință, organizată chiar de Guvern. a declalraat secretarul de stat de la Educație

Nu aș spune că au fost chiar afectați. Aș putea spune că a fost vorba de o întrerupere de 20 de minute. Lucrurile au revenit la normal în scurt timp, după 20 de minute, atunci când practic, toate serviciile au fost repornite”, a declarat Jean Badea într-o intervenție la Antena 3.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.