Dental Alliance
February 6, 2023

Se fac pregătiri pentru începerea lucrărilor de modernizare a străzilor: Salciei, Sărata, Zebrei și Fundătura Zebrei!

YRY Residence

Acoperisul1

Așa cum am promis nicio stradă din cartierul Nicolae Bălcescu nu va rămâne fără asfalt! Am predat amplasamentul constructorului, astfel încât să poată începe organizarea de șantier.
Am fost astăzi prezent în această zonă și am discutat cu romașcanii despre modul în care se va interveni și despre etapele necesare, pe care a trebuit să le implementăm până a ajunge aici. Din păcate, pașii legali pe care i-am urmat, au presupus un timp nu tocmai scurt, însă așteptarea oamenilor care locuiesc pe aceste străzi a luat sfârșit.
Așa cum știți, vorbim despre un proiect integrat în valoare de 18,5 milioane de lei, finanțat prin ADR Nord-Est, care prevede reabilitarea străzilor Salciei, Sărata, Zebrei și Fundătura Zebrei, dar și modernizarea Şcolii „Carol I”, construirea unei săli de sport și reabilitarea grădiniţei din acest cartier.
În ceea ce privește străzile, se va interveni pe o lungime de 1682 metri, realizându-se un sistem rutier nou pe o suprafață de 9390,2 mp. Etapele vor presupune compactarea unei fundații din balast de 25 cm, montarea unui geotextil pe întreaga suprafață de 9390,2 mp, așezarea unui strat de bază macadam de 8 cm, turnarea unui strat de legătură BADPC 22,4 de 6 cm grosime și turnarea stratului de uzură BAPC 16 de 4 cm grosime.
Se vor monta borduri mari pe o suprafață de 3308 metri liniari, borduri mici – 3260 metri liniari și vor fi executate trotuare din pavele pe o suprafață de 2272 metri pătrați.
În perioada imediat următoare vor avea loc anumite completări cu balast, va fi executată o așa numită scarificare și reprofilare a străzii, urmând ca în luna martie să fie executate toate operațiile privind asfaltarea și montarea trotuarelor. Pentru că iarna „bate la ușă” intervenția de acum va fi una provizorie, urmând ca în primăvară șantierul să se extindă pe durata a 2 – 3 luni.
Le mulțumesc romașcanilor care locuiesc în această zonă pentru răbdare, pentru înțelegere și pentru dialogul deschis pe care l-am purtat astăzi, convinși fiind că acest nou proiect va aduce în final un plus educației și nu în ultimul rând – infrastructurii din Roman!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap