March 7, 2021

Se redeschid școlile din 8 februarie. În ce condiții se întorc elevii în bănci

Președintele Klaus Iohannis a avut marți o ședință de lucru cu mai mulți membri ai guvernului pentru decizia finală legată de deschiderea școlilor cu prezență fizică, începând cu 8 februarie.

Președintele Klaus Iohannis a declarat că școlile se redeschid din 8 februarie.

Acesta a mai spus că se vor respecta cele trei scenarii galben, verde și roșu și când incidența într-o localitate depășește 6 la mie.

Scenariul verde –incidența sub 1 la mie:  toate școlile se redeschid fizic. Toți elevii merg la școală

Scenariul galben –incidența între 1- 3 la mie:  merg la școală elevii din ciclul primar ( clasele I- IV) și cei din clasele terminale clasa a VIII-a și Clasa a XII-a și a XIII-a. NU merg la scoală clasele V, VI, VII și IX, X, XI. La aceste clase NU se fac cursuri în sistem hibrid. Numai online.

Scenariul roșu –  incidența peste 3 la mie: continuă să meargă la școală copiii de grădiniță și elevii din ciclul primar. Ceilalți elevi nu merg la școală.

Rata de infectare peste 6 la mie: Când se ajunge la rata de infectare peste 6 la mie, localitatea se carantinează, școlile de închid.Nimeni nu mai merge la școală

De asemenea, mai multe detalii în ceea ce privește modul de organizare pentru redeschiderea școlilor vor fi făcute publice, miercuri, 3 februarie.

La ședință au participa premierul Florin Cîțu, ministrul Sănătății – Vlad Voiculescu, ministrul Educației – Sorin Cîmpeanu, șeful DSU – Raed Arafat și Directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat acum două săptămâni că, începând cu data de 8 februarie, majoritatea școlilor din România se vor redeschide, acest lucru făcându-se însă în funcție de trei scenarii – verde, roșu și galben.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.