Dental Alliance
March 2, 2024

Se schimbă vremea: ANM a emis COD GALBEN pentru județul Neamț

0
Carmangeria La Cimpoeșu

YRY Residence

Restaurant Portofino

Casa Căpraru

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 12 februarie, ora 14 – 14 februarie, ora 10
Fenomene vizate: precipitații însemnate cantitativ, intensificări ale vântului
Zone afectate: conform textului

      În intervalul menționat, temporar se vor semnala precipitații în aproape toată țara și se vor acumula cantități de apă în general de 15…25 l/mp. Vor fi ploi, ce vor avea și caracter de aversă, însoțite și de descărcări electrice îndeosebi în sud-estul teritoriului.
La munte, iar în noaptea de marți spre miercuri, trecător și în zonele mai joase de relief din Transilvania și Moldova se vor semnala precipitații mixte.
Marți, vântul se va intensifica în zona montană înaltă, în special în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, unde vor fi rafale de 60…80 km/h, iar temporar și în regiunile estice și local în cele vestice și sud-vestice, în general cu viteze de 45…55 km/h.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Interval de valabilitate: 12 februarie, ora 18 – 13 februarie, ora 22
Fenomene vizate: precipitații însemnate cantitativ, ninsori la altitudini de peste 1500 m
Zone afectate: conform textului și hărții

      În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Transilvaniei și în nord-vestul Moldovei, precum și în zonele montane aferente va ploua și se vor acumula cantități de apă de 25…30 l/mp, iar izolat de 50 l/mp.
La altitudini mai mari de 1500 m, îndeosebi pe parcursul zilei de marți (13 februarie) în Carpații Orientali și în Carpații Meridionali vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, local consistent.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.