Polițiștii nemțeni sunt preocupați de probarea faptelor infracționale ale unor tineri nemțeni, concentrându-și atenția spre tâlhăriile din locuințe, dar și spre cele stradale, petrecute în ultima perioadă, la Roman și Piatra Neamț.

Miercuri, 9 august, polițiștii criminaliști romașcani, au derulat trei percheziții la trei tineri cu vârste de 17 și 18 ani, suspecți de tâlhărie.

”Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Roman au pus în aplicare trei mandate de percheziție domiciliară, pe raza municipiului Roman, pentru documentarea activității infracționale. Acțiunea a vizat documentarea și probarea activității infracționale a  trei tineri cu vârste cuprinse între 17 și 18 ani, toți din Roman, care în noaptea de 2 spre 3 august 2017 au acostat o persoană  vătămată și au deposedat-o de un telefon mobil prin folosirea violenței”, a precizat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Neamț.

Conform aceleeași surse în urma finalizării activităților polițiștilor criminaliști, doi dintre cei trei tineri au fost reținuți pentru 24 de ore fiind acuzați de tâlhărie calificată. Întreaga operațiune a beneficiat de sprijinul jandarmilor nemțeni.

Cu o zi mai târziu, respectiv joi, 10 august, au fost arestați și doi tineri din Piatra Neamț, acuzați de spargeri de locuințe, pe raza municipiului  reședință de județ. De  data aceasta tâlharii depășiseră vârsta majoratului, unul dintre aceștia având 18 ani și al doilea 21 de ani. Cunoscuți polițiștilor, cei doi membri ai  clanului Bozu din Piatra Neamț au fost arestați, pentru 30 de zile, de magistrații de la Judecătoria Piatra Neamț.

Tâlharii  pietreni  sunt acuzați că au spart șase locuințe, de unde au furat telefoane mobile și bani, prejudiciul produs celor tâlhăriți  fiind estimat la 25.000 lei. Reamintim faptul că în cursul săptămânii trecute membrii Autorității Teritoriale de Ordine Publică, organism care funcționează pe lângă Consiliul Județean Neamț, s-au reunit pentru a analiza infracțiunile  de înșelăciune prin ”metoda Accidentul” dar  și situația alarmantă a furturilor din locuințe, constatîndu-se faptul că numai la Roman în mai puțin de o lună au existat șase furturi din locuințe, produse prin escaladarea ferestrelor de la parterul și etajul I al blocurilor de locuințe și doar una prin forțarea ușii de la intrare. (Flora ORDEAN)