Dental Alliance

July 24, 2024

Secretar de Stat Bogdan Dumea: Aderarea la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), obiectiv major al României.

0
YRY Residence

Go Padel Roman

În marja Comitetului privind Politica în domeniul Economiei digitale, din 10-11 mai 2023, al OCDE, la care voi participa în calitate de reprezentant al Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării – România, am avut o întâlnire de lucru la sediul Ambasadei României aflat în Palatul Béhague, unul dintre cele mai frumoase palate ale Parisului.
Am discutat cu excelențele sale, doamna Sena LATIF, Însărcinat cu Afaceri a.i. și domnul Adrian VIERIȚA, Ambasador responsabil de procesul de aderare a României la OCDE despre stadiul actual al procesului de aderare a României la OCDE.
Totodată, am analizat și perspectivele viitoare ale atingerii acestui obiectiv, având în vedere rolul determinant al OECD pentru asigurarea creşterii economice, prosperității şi dezvoltării sustenabile, la nivelul statelor membre.
Statutul de membru va poziționa România alături de state care dețin peste 70% din producția și comerțul la nivel global și 90% din nivelul mondial al investițiilor străine directe, cu toate avantajele economice și politice care decurg din acest statut.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.