Dental Alliance

July 23, 2024

Secretar de stat Bogdan Dumea: Cauzele și efectele crizei climatice sunt mai clare ca niciodată, la fel sunt și soluțiile

0
YRY Residence

Go Padel Roman

Am participat ieri la Comitetul interministerial privind schimbările climatice unde au fost analizate și dezbătute aspecte legate de politicile energetice și climatice pe termen lung. La nivelul Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării – România una din prioritățile avute în vedere este sprijinirea digitalizării pentru a îmbunătăți performanțele companiilor în demersul de neutralitate climatică.
Traversăm, o perioadă de reajustare a priorităților și politicilor climatice internaționale și europene la care România este parte. Obiectivul Uniunii Europene de a reduce emisiile nete de gaze cu efect de seră este unul foarte ambițios,cel puțin 55% până în 2030. Pachetul legislativ „Pregătiți pentru 55” (,,Fit for 55”) vizează:
✅ reducerea emisiilor;
✅ crearea de locuri de muncă și stimularea creșterii economice;
✅ abordarea problemei sărăciei energetice;
✅ reducerea dependenței de energie din surse externe;
✅ îmbunătățirea sănătății și asigurarea bunăstării.
Arderea cărbunelui, petrolului și gazelor naturale contribuie în procent de peste 75% la emisiile care încălzesc planeta. Pentru a preveni modificarea climei și efectele inacceptabile asupra mediului și asupra sănătății umane se impune accelerarea tranziției dinspre aceste surse murdare de energie, către cele curate și durabile, provenite din surse regenerabile (soare, vânt).
Simpla legiferare din păcate nu este suficientă. Suntem cu toții responsabili să gestionăm corect prezentul, şi mai ales viitorul. Deciziile curajoase pentru un mediu mai sănătos pot începe cu înlocuirea combustibililor fosili folosiți în casele noastre cu alte soluții curate. Putem fi mai atenți la amprenta climatică a alimentelor pe care le consumăm, la obiceiurile noastre de cumpărături, la modul în care ne deplasăm, la utilizarea materialelor plastice sau chiar și la ce afaceri alegem să sprijinim.
Împreună producem schimbarea. #GuvernămCorect

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.