January 16, 2022

Secretele blackjack și regulile de bază

Unul dintre cele mai practicate jocuri de noroc din lume este BlackJack, recunoscut și ca 21. Conform informațiilor existente, acest joc a apărut prin anii 1700, în Franța . Inițial era practicatla Curtea Regală a Franței în timpul domniei regelui Ludovic al XV-lea.

Odată cu răspândirea jocului la nivel global, în special după ce a tranversat Atlanticul, regulile au evoluat și s-au transformat. Dovezile arată că jocula ajuns în sălile din New Orleans, în 1820, și apoi în toată America.

Denumirea de Blackjack a fost adoptată după anul 1930, odată cu intrarea acestuia în cazinourile americane. La bază jocul s-a numit „Vingt-et-Un”, ceea ce se traduce prin „21”. Mâna câștigătoare care a dat și numele de „Blackjack” era un 21 curat format din Jack (juvete de pică) și un AS de pică.

În decursul istoriei sale, au fost peste 100 de pachete de blackjack reguli, iar din 1960 a ajuns să fie ținta jucătorilor profesioniști. Aceștia au căutat mereu soluții câștigătoare. Ca răspuns, cazinourile au introdus contramăsuri care pot crește dificultatea jocului.

În prezent, jocul este foarte cunoscut și practicat în cazinourile din toată lumea, dar și în cazinourile online. Se poate practica clasic la o masă dintr-un cazinou stradal, se poate juca online ca un joc video sau blackjack live cu un dealer real.

Fiecare variantă de blackjack are avantaje și dezavantaje, în funcție de preferințele și dorințele jucătorilor. Regulile de bază nu sunt schimbate, dar experiența de joc variază în funcție de modalitatea de joc.

Jocul de Blackjack este aparent simple, dar sunt câteva reguli de respectat și trucuri ce vă pot oferi diferite avantaje. Găsirea unei strategii de blackjack potrivită nevoilor voastre reprezintă o adevărată provocare, dar există numeroase astfel de combinații strategice testate de jucătorii profesioniști în decursul anilor și care s-au dovedit a fi eficiente și uneori au adus câștiguri importante.

Sunt strategii pentru cei ce abia descoperă blackjack-ul, pentru cei ce joacă frecvent la nivel de amatori, dar sunt și pentru profesioniști. Înainte de toate, trebuie să vă familiarizați cu jocul și cum funcționează o masă de blackjack. Important este să știți când să continuați și când să vă opriți pentru a diminua pierderile sau pentru a vă crește șansele de câștig.

În esență, scopul vostru este de a bate mâna dealerului fără a depăși 21. Maximizează șansele de câștig după primele două cărți primite, astfel:

  • Când suma cărților tale este între 17 și 21, spune pas.
  • Când ai prima carte 9, iar casa are carte cuprinsă între 2 și 6, este cazul să mai ceri o carte.
  • Dacă ai un AS în mână sau suma cărților este 11, poți dubla miza doar în cazul în care dealerul are carte cuprinsă între 2 și 10.

Nu da split atunci când ai 2 x 10 deoarece nu cresc șansele de câștig. Ai deja 20 de puncte, foarte aproape de 21. Prin split cel mult poți avea o mână câștigătoare și una pierzătoare, dar câștigul final poate fi mai mic.

Poți alege opțiunea ”Abandon” atunci când ai o mână slabă față de dealer. E mai bine să pierzi jumătate din miză în loc să pierzi toată miza.

Indiferent că alegeți să jucați într-un cazinou online sau stradal, fie real la o masă sau live cu dealer real, regulile sunt aceleași și informațiile de mai sus se pot aplica. Fiecare variantă de joc are avantaje și dezavantaje. În funcție de dorințele voastre și posibilități, puteți opta pentru una dintre ele. Important este să pariați responsabil și să știți cănd să vă opriți!

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.