Suplimente Alimentare Imunyze

Șeful DSU, Raed Arafat: Se apropie momentul în care vom spune că nu mai este nevoie de starea de alertă

Acoperisul1

Condor Resort

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a declarat că se apropie momentul în care autoritățile vor spune că nu mai este nevoie de starea de alertă. 

Întrebat despre faptul că februarie ar putea să fie ultima lună în care se prelungește starea de alertă și ce condiții ar trebui îndeplinite pentru a nu mai avea stare de alertă în România, Arafat a spus că prelungirea acestei stări se face pe baza unor analize, scrie DCNews.ro.

Analizele stau la baza deciziei Comitetului Național pentru Situații de Urgență, iar apoi Guvern decide sau nu prelungirea stării de alertă.

„Starea de alertă facilitează pentru noi anumite modalități de lucru. De exemplu, ați văzut necesitatea de detașare de personal. Fără stare de alertă nu mai putem detașa personalul. Sunt mai multe aspecte care sunt corelate cu starea de alertă. Dacă situația se îmbunătățește, dacă nu va mai fi nevoie de aceste lucruri, atunci se va decide să nu se mai prelungească starea de alertă. Că acest lucru se întâmplă luna viitoare sau peste două luni, va fi analizat și decis în Comitetul Național pentru Situații de Urgență și bineînțeles în Guvern”, a spus Arafat.

Există unele aspecte care fără starea de alertă nu mai pot fi menținute, cum ar fi detașarea de personal sau personalul angajat pe durata stării de alertă.

„Cu certitudine starea de alertă nu este un lucru care va fi permanent, este provizorie și nimeni nu dorește să o mențină o zi în plus față de cât trebuie. Da, se apropie momentul, cred, în care vom zice că nu este nevoie. Care e acest moment, urmează să se decidă”, a adăugat șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 32.671 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 3.131 mai puțin decât în ziua anterioară. 3.308 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.