Dental Alliance
March 4, 2024

Sfârșit de săptămână plin pentru CSM Roman: rezultate foarte bune obținute la alte două competiții!

0
Carmangeria La Cimpoeșu

YRY Residence

Restaurant Portofino

Casa Căpraru

Federația Română de Natație și Pentatlon Modern a organizat sâmbătă și duminică, 25 și 26 martie, Etapa regională la înot pentru cadeți. Secția de natație a CSM Roman a concurat cu alți 150 de sportivi proveniți din 23 de cluburi din țară, la Bazinul de înot Bacău. Din lotul Romanului, sportivii Cobzaru Alessia, Prună Răzvan și Roșca Ștefan s-au calificat la etapa națională din vară.
Tot la sfârșitul săptămânii trecute, secția de șah a CSM Roman a participat la Festivalul Internațional de Șah “Suflet de român”, desfășurat la Iași. Competiția l-a avut ca invitat special pe marele Maestru Internațional, Florin Gheorghiu, cel mai valoros șahist român al tuturor timpurilor. Au fost 3 turnee, dintre care două omologate de către Federația Internațională de Șah, Open A și B, cele de șah clasic (90 de minute timp de gândire pentru fiecare jucător) și Open C (șah rapid – 10 minute de jucător).
La Open A – seniori și juniori cu rating internațional, CSM Roman a fost reprezentat de sportivul Mărtici Teodor, care a realizat 3 puncte și se apropie de borna ELO 1400. La Turneul B – copii și juniori până în 13 ani, au participat gemenele Țugui Ayline și Țugui Yasmine, în vârstă de 8 ani. Ayline a reușit să obțină locul II la categoria fete 9 ani, fiind depășită doar de o dublă vicecampioană națională.
În ceea ce privește șahul rapid, destinat copiilor până în 13 ani, premiile au fost multiple:
– Vieriu Ianis (4 victorii din 4), locul I – băieți U7
– Otic Mateo (4 victorii din 4), locul I – băieți U10
– Țugui Ayline – locul I – fete U8
– Țugui Yasmine – locul II – fete U8
– Otic David – locul II, băieți U13
– Bereș Alexandra – locul III – fete U10
– Popovici Mădălin – locul III – băieți U13
– Bodea Ștefan – locul IV – băieți U9
– Ciobanu Luca – locul V – băieți U9
Festivalul a fost un ultim test pentru copiii pregătiți de instructorul Ionuț Gânju, înaintea Campionatelor Naționale de Copii și Juniori, care vor avea loc la Eforie Nord, în perioada 2 – 12 aprilie.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.