Suplimente Alimentare Imunyze

Simona Halep anunță că își va numi un nou antrenor

Acoperisul1

Condor Resort

Simona Halep a anunțat că își va numi un nou antrenor, la câteva săptămâni distanță după ce a renunțat la Adrian Marcu și Daniel Dobre și a hotărât să joace o perioadă pe cont propriu. Sportiva noastră a anunțat că nu va rămâne prea mult timp fără antrenor și că în perioada următoare va numi unul nou.

“Bineînțeles că poți juca fără antrenor, dar ca să faci performanță maximă, din punctul meu de vedere, îți trebuie cineva alături, care să aibă încredere în tine și să te ajute în momentele grele. Eu consider că antrenorul este important într-o echipă. Da, este o chestie temporară. Am un antrenor de la Academia Patrick Mouratoglou la Indian Wells și Miami cu mine, și după aceea o să vedem”, a spus Simona Halep.

La Indian Wells și Miami, Simona Halep este însoțită de francezul Morgan Bourbon, care în trecut a colaborat și cu Benoit Paire.

Cum arată programul Simonei Halep în perioada următoare

După Indian Wells, următorul turneu la care Simona Halep la care va participa este cel de la Miami, ce face parte din categoria WTA 1000. Acesta va avea loc între 22 martie și 3 aprilie. Apoi, Simona va începe sezonul pe zgură. Va juca la Charleston între 4 și 10 aprilie, la Stuttgart de pe 18 aprilie și la Madrid de pe 28 aprilie. Ultimul turneu al Simonei înainte de Roland Garros va fi cel de la Roma, de pe 9 mai. Dar următorul mare obiectiv pentru Simona Halep este câștigarea Roland Garros, competiție la care are cota pariuri 9.00 să o câștige. Astfel, jucătoarea din Constanța este a treia favorită, fiind întrecută doar de Ashleigh Barty (cota 4.50) și Iga Swiatek (cota 5.50).

Roland Garros va avea loc între 22 mai și 5 iunie, iar Simona nu a participat la ediția de anul trecut din cauza unei accidentări grave pe care a suferit-o la Roma, într-un meci cu Angelique Kerber.

Totuși, Simona are amintiri bune din istoria participărilor la Roland Garros. A reușit să câștige acest turneu în 2018, când a învins-o în ultimul act pe americanca Sloane Stephens, deși pierduse primul set. Tot la Roland Garros, Simona a mai disputat două finale. Mai întâi a fost învinsă în 2014 de rusoaica Maria Sharapova. La acel moment, Simona era o tânără în plină ascensiune și întâlnea o jucătoare de top care s-a folosit de toate trucurile pentru a reuși să o învingă.

Ulterior, Simona a mai pierdut o finală la Roland Garros în 2017. Pornea ca mare favorită în fața Jelenei Ostapenko, o jucătoare necunoscută la acel moment. Simona a câștigat primul set și părea că e aproape de victorie, dar apoi Ostapenko a întors soarta partidei și a obținut această victorie. Simona mai are în palmares încă o finală de Grand Slam pierdută la Australian Open 2018, dar și un titlu la Wimbledon 2019, când a învins-o în ultimul act pe Serena Williams. De altfel, Simona a pierdut la Wimbledon 2019 doar un set, contra Mihaelei Buzărnescu.

Partea bună pentru Simona în această perioadă a anului este că nu va avea multe puncte de apărat până în toamnă, în condițiile în care a ratat numeroase anul trecut din cauza accidentării. În aceste condiții, va putea acumula puncte care să o readucă în top 10 WTA, un alt obiectiv pe care și l-a stabilit în acest sezon. Momentan a ieșit din top 20, dar un motiv principal este că nu și-a putut apăra punctele din anii precedenți din cauza accidentărilor. Simona nu mai are însă probleme fizice și e gata de noi victorii.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.