November 30, 2021

Șofer blocat între fiarele contorsionate ale unei maşini pe E85 în Traian. Îngeri salvatori întruchipați în doi angajați ISU, în afara programului

Marți, în jurul orei 08.30, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Roman au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier, pe drumul național 2, în localitatea Traian.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit că un conducător auto, în vârstă de 73 ani, din Piatra Neamț, ar fi părăsit partea carosabilă, intrând în coliziune cu un podeț.

În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea conducătorului auto. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Verificările efectuate de polițiști au relevat faptul că, la data producerii accidentului bărbatul avea permisul de conducere suspendat.

În cauză, polițiștii continuă cercetările, sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată și vătămare corporală din culpă, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care a avut loc evenimentul rutier.”

Un autoturism a părăsit partea carosabilă, a lovit un cap de pod, după care s-a răsturnat pe o parte.

În urma accidentului rutier a rezultat o victimă încarcerată, șoferul autoturismului.

Echipajele de intervenție au acționat pentru descarcerarea bărbatului de 73 de ani, conștient. Echipajul SMURD TIM a preluat victima, pentru îngrijiri medicale de specialitate și pentru  a o transporta la CPU Roman.

 

Martori la producerea accidentului rutier produs au fost două cadre de la ISU Neamț: adj.șef Acreței Victor și plt.maj Costachi Cristian. Victor tocmai ieșise din tura de serviciu, iar Cristian se afla în timpul liber. Niciunul nu a stat pe gânduri. Au oprit autoturismele și au procedat întocmai așa cum ar fi la serviciu, conform procedurilor de intervenție. Au evaluat starea victimei, au deconectat bornele bateriei și au făcut apel la 112.

 

Cei doi au sprijinit echipajele sosite la locul producerii evenimentului.

Plt.adj.șef Acreței Victor este paramedic pe ambulanța SMURD TIM, iar plt.maj Costachi Cristian este comandant de echipaj și conducător autospeciale. Ambii își desfășoară activitatea în cadrul Detașamentului de Pompieri Roman.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.