November 30, 2021

Deputat Oana Bulai: Diverse scheme de tratament împotriva Covid-19 existau încă de anul trecut

Însă, de un an Guvernul dreptei le-a ignorat. Unul dintre aceste tratamente este cel cu anticorpi monoclonali, cel propus de profesorul Streinu Cercel. Abia acum a înțeles și Guvernul condus de PNL utilitatea acestui tratament.
De ce aceste tratamente au fost ignorate de Guvern? De ce nu s-au făcut stocuri de medicamente pentru tratarea Covid-19? Au preferat să promoveze vaccinul și atât, doar pentru că au cumpărat milioane de doze. Dacă ar fi luat toate măsurile pentru a trata românii, probabil că numărul celor care au pierdut lupta cu acest virus nenorocit nu ar fi fost atât de mare.
“Metoda pentru stoparea pandemiei COVID în România ar fi folosirea pe scară largă a tratamentului cu anticorpi monoclonali. Era vorba de exact acelaşi tip de tratament care i-a fost administrat preşedintelui american de la acea vreme, Donald Trump.Din noiembrie 2020 şi până azi a trecut aproape un an. În tot acest timp nimeni din Guvern, din Ministerul Sănătăţii nu a vorbit despre acest tratament! Abia acum, după un an de zile, Guvernul condus de Florin Cîţu a realizat că acest tratament este eficient, iar România duce lipsă de aceşti anticorpi şi că trebuie să bată la porţi străine pentru a ni se oferi. Ne-a dat Italia 5.200 de doze, iar Germania aproximativ 12.000, din cum rezultă din datele publice.În acelaşi timp, de aproape o lună de zile, vedem cum sistemul de sănătate nu mai face faţă numărului mare de îmbolnăviri din cauza lipsei pregătirii acestuia de către Guvern şi Ministerul Sănătăţii. Paturile de la ATI nu fac faţă numărului mare de infectări cu Covid-19, nu avem suficiente concentratoare de oxigen sau ventilatoare.
Acelaşi Guvern Cîţu a solicitat, din nou, sprijin statelor europene pentru concentratoare şi ventilatoare. Însă, ce să vezi, aflăm din mass-media că, în realitate, în depozitele UNIFARM există 390 de ventilatoare şi 27 de milioane de măşti şi alte materiale sanitare în valoare de 650 de milioane de lei achiziţionate de statul român, din banii românilor.Faptul că tratamente existau pentru ca pacienţii Covid-19 să nu piardă lupta cu boala, iar în depozitele statului român există ventilatoare atât de necesare în secţiile ATI Covid-19, denotă o atitudine criminală din partea celor care au gestionat această problemă.De ce în România nu a fost folosit la scară largă tratamentul cu anticorpi monoclonali şi de ce ţara noastră nu a făcut demersurile pentru a produce aceşti anticorpi în România? Cine a decis ca acest tratament să nu fie folosit?De ce de aproape un an ventilatoarele şi echipamentele achiziţionate de statul român zac nefolosite în depozitele UNIFARM? Cine a decis ca ele să nu fie folosite?Premierul Cîţu a anunţat că cei de la ANMDM trebuie să urgenteze lucrurile în privinţa autorizării de medicamente. În acest moment, Terapia Cluj a solicitat autorizaţie pentru producerea de Favipiravir în România. Care este stadiul acestei autorizaţii şi dacă mai sunt alte situaţii de acest fel?Doctorii din România sunt disperaţi. Deja prescriu reţete cu Arbidol, medicament care nu se găseşte în România, iar fiecare se descurcă aşa cum poate. Domnul Cîţu a spus că nu avem nevoie de Arbidol în România.Avem nevoie sau nu de Arbidol în România?”
Multe întrebări, zero răspunsuri! Sper să le și primesc de la ai noștri guvernanți.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.