December 6, 2021

Specialiști din cadrul Agenției Naționale Impotriva Traficului de Persoane, Centrul Regional Bacău, în vizită la Colegiul Național ,,Calistrat Hogas” din municipiul Piatra-Neamț.

Ziua internaţională pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor este marcată, anual, la 25 noiembrie.

Cu acest prilej, la invitația doamnei Carmen Elena Nastasa, director al Centrului pentru Cultura și Arte,, Carmen Saeculare” Neamț din municipiul Piatra-Neamț, partener in lupta împotriva traficului de persoane, specialiști din cadrul Agenției Naționale Impotriva Traficului de Persoane, Centrul Regional Bacău, împreuna cu polițiști din cadrul IPJ Neamț, Compartimentul de Prevenire și Analiza a Criminalitatii, s-au întâlnit cu elevii Colegiului Național ,,Calistrat Hogas” din municipiul Piatra-Neamț.


De la izbucnirea pandemiei de COVID-19, datele şi rapoartele emergente ale celor din prima linie au arătat că toate tipurile de violenţă împotriva femeilor şi fetelor, în special violenţa domestică, s-au intensificat. In acest context, este nevoie sa se acorde prioritate abordării acestui fenomen, mai ales in rândul tinerilor.
Din statisticile publicate a rezultat faptul ca 71% din victimele traficului de persoane din întreaga lume sunt femei și fete, iar 3 din 4 dintre aceste femei și fete sunt exploatate sexual.
Împreuna putem lupta pentru o lume mai buna și mai sigura pentru copiii noștri!
Mulțumim partenerilor instituționali implicați in activitățile de prevenire a victimizării in rândul adolescenților!

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.