Dental Alliance
November 28, 2023

Stimulente financiare pentru medicii care fac naveta de la Iași la Spitalul de Psihiatrie „Sf. Nicolae“ Roman.

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

Revelion Casa Chianti

Printre cele mai recente inițiative pe care le-am avut pentru susținerea sistemului medical nemțean se numără acordarea unor stimulente financiare pentru medicii care fac naveta de la Iași la Spitalul de Psihiatrie „Sf. Nicolae“ Roman.
La propunerea conducerii acestei unități, cu avizul Comitetului Director și în baza prevederilor Legii 95/2006, am susținut în plenul legislativului nemțean acordarea în 2023 a unor stimulente financiare care constau în două salarii minime brute pe țară pentru patru doctori.
Spitalul din Roman, aflat în subordinea Consiliului Județean Neamț, se confruntă cu o criză acută de medici care să profeseze în această ramură a medicinei. Spitalul are doar patru medici psihiatri care își desfășoară activitatea pe Secția Psihiatrie, asigurând inclusiv gărzi, și toți au domiciliul și familiile în Iași. Întrucât în ultimii ani s-a constat că rezidenții nu mai sunt interesați să vină la Roman pentru că le e dificil să își găsească locuință, să își întemeieze o familie, sunt total de acord să punem în practică toate prevederile legale prin care putem să îi păstrăm pe actualii doctori și să vedem cum putem să atragem și alți specialiști în județ.
Sunt extrem de interesat să avem doctori în spitale și acești oameni să fie sprijiniți pentru a face carieră și pentru a se stabili la noi, contribuind astfel la susținerea sistemului sanitar nemțean. Având în vedere anii de pregătire pe care îi presupune profesia de medic, munca pe care o are în spate un tânăr până ajunge să aibă parafă, consider că este o măsură total justificată acordarea stimulentelor financiare pentru medicii navetiști de la Iași, care vin la Spitalul de Psihiatrie „Sf. Nicolae“ Roman!
Pentru medicii de la spitalul din Piatra-Neamț, Consiliul Județean derulează un proiect prin care vreau să construim spații locative care să le fie puse la dispoziție! Dacă vrem un sistem de sănătate puternic, trebuie să avem specialiști care să îl susțină! Iar grija mea, ca demnitar, este să caut soluții pentru a aduce în județ oameni pregătiți să își desfășoare activitatea în domeniile în care sunt specialiști, asigurându-le cele mai bune condiții, în limitele prevăzute de lege!

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap