Dental Alliance

June 16, 2024

Succes remarcabil pentru C.S.M. Roman la Festivalul Internațional de Șah “Mihail Sadoveanu” din Iași!

0
YRY Residence

Go Padel Roman

În perioada 01-06 august, a avut loc la Iași, Festivalul Internațional de Șah “Mihail Sadoveanu”, ediția a XXXV-a, organizat de către clubul Gambitul Damei Iași. Festivalul s-a bucurat de prezența a peste 250 de șahiști, împărțiți în două turnee, turneul A fiind deschis tuturor șahiștilor, iar turneul B exclusiv copiilor până în 12 ani.
C.S.M. Roman a fost reprezentat de 9 sportivi la turneul A (turneu la care au participat și Mari Maeștri Internaționali) dintre care 5 au jucat și în turneul B, însoțiți de către instructorul Mihai – Ionuț Gânju.
În turneul A, Mărtici Teodor (13 ani) a obținut 5 puncte și are o creștere în ratingul internațional, care îl consolidează ca cel mai bun junior al județului Neamț până în 14 ani.
O surpriză frumoasă a venit de la Otic Mateo (10 ani), care a luat locul 1 la categoria ELO 1001 și o creștere de 304 puncte, care îl plasează în Neamț imediat după Teodor.
În turneul B, micuții șahiști ai C.S.M. Roman au demonstrat încă o dată că suntem o forță în zona Moldovei:
– Țugui Ayline (8 ani) – locul 1 – fete U10
– Țugui Yasmine (8 ani) – locul 2 – fete U8
– Burlacu Maria (8 ani) – locul 3 – fete U8
– Ciobanu Luca (8 ani) – locul 1 – băieți U8
Tot în turneul A, au jucat pentru prima dată un turneu de șah clasic, Otic David (3 puncte) și Iștoc Veniamin (2,5 puncte), astfel că suntem mulțumiți de prestația lor! Din motive obiective, cel mai tânăr șahist al clubului, Ianis Vieriu (7 ani), nu a mai putut continua turneul după 4 zile, dar suntem mândri de mezinul secției de șah, care ne-a reprezentat tot timpul cu succes la competiții.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.