Dental Alliance
December 9, 2023

Sunteți invitați în data de 2 aprilie, de la ora 17, în sala Calistrat Hogaș a Consiliului Județean Neamț să descoperim împreună sensul unei vieți creștine în prezentul haotic.

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

Revelion Casa Chianti

Clubul Marile Cărți ajunge la Piatra Neamț unde alături de Asociația Tineretului Ortodox Român organizează conferința ,,Creștinismul: revoluția iubirii”, un dialog între teologul Mihail Neamțu și filologul Adrian Papahagi. Sunteți invitați în data de 2 aprilie, de la ora 17, în sala Calistrat Hogaș a Consiliului Județean Neamț să descoperim împreună sensul unei vieți creștine în prezentul haotic.

De ce ne raportăm la creștinism ca la o revoluție a iubirii? Ce revoluționează creștinismul? Cum să ajungem la Iubire –  învățătura Mântuitorului în zgomotul lumii?  Alături de cei doi oaspeți, Mihail Neamțu și Adrian Papahagi, vom porni într-o călătorie a cugetării care, după cum ne-au obișnuit cei doi gânditori, se va desfășura de la cosmogoniile păgâne, la filosofia stoică și cu siguranță în idei nebănuite, fiindcă niciodată dialogul dintre cei doi nu poate fi prevestit.

Totodată, din dragoste față de Cartea Cărților – Biblia, Mihail Neamțu și Adrian Papahagi ne aduc o nouă lectură ,,Geneză și Înviere. Cum citim Biblia astăzi?”, carte ce va fi lansată în cadrul conferinței.

Acest eveniment este un prilej de încărcare duhovincească prin tema sa, dar și prin faptul că strânge laolaltă oameni care vor să biruie întunericul necunoașterii.

Conferința  ,,Creștinismul: revoluția iubirii”  ne smulge din încrâncenarea zilnică și ne dezvăluie esența îmbrățișării de pe Cruce, astfel că, participând la acest eveniment vom primi cu mai multă bucurie roadele din Postul Mare și vestea Învierii Domnului.

Vă așteptăm în data de 2 aprilie, de la ora 17, în sala Calistrat Hogaș a Consiliului Județean Neamț. Biletele pot fi achiziționate  pe site-ul oficial al Clubului Marile Cărți.

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap