January 19, 2021

Suspect de Covid, ținut până târziu în noapte în curtea spitalului din Neamț: „Am un scaun. Şi un câine are o cuşcă”

Un bărbat suspect de coronavirus a stat ore în șir în curtea Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ, pe un scaun, așteptând rezultatul analizelor până târziu în noapte, în ciuda temperaturilor scăzute de octombrie.

  • Bărbatul povestește că a ajuns la spital luni după-amiază, cu suspiciunea că este infectat cu noul coronavirus.
  • Pentru că rezultatul analizelor a întârziat să apară, bărbatul a fost nevoit să aștepte ore în șir pe un scaun, în curtea spitalului.

Bărbatul povestește că a ajuns la spital luni după-amiază, 5 octombrie, cu suspiciune de infectare cu noul coronavirus. I s-au luat probe pentru analize, apoi i s-a cerut să aștepte afară rezultatul testelor, pe un scaun, lângă corturile de triaj.

„Sunt suspect Covid şi sunt ţinut în curtea Spitalului Judeţean Neamţ sub cerul liber. Am un scaun. Şi un câine are o cuşcă. Eu nu am. Eu trebuie să stau sub cerul liber. Sunt 18 grade. Am ajuns la 17.10 la spitalul judeţean cu o salvare. La 17.30 mi s-au luat probe de sânge şi urină. Pe la ora 21 am făcut CT. Dar am fost adus tot afară. Este plin spitalul”, spune bărbatul, potrivit monitorulneamt.ro.

Omul se consideră ”norocos”, după ce a aflat că alte persoane aflate în situația lui au îndurat și mai multe ore de așteptare, fără apă ori mâncare, în curtea spitalului.

”Eu sunt norocos. Alţii sunt de mai bine de 10 ore. Da, afară. Afară pe un scaun. Să stai afară pe un scaun, sub cerul liber, fără mâncare sau un ceai cald, vi se pare medicină demnă de anul 2020? Nu suntem în război. Cineva putea monta un cort pentru cazuri ca şi mine, măcar să nu stăm sub cerul liber. Suntem oameni, nu animale”, mai spune el.

Spitalul Judeţean Neamţ, unitate Covid, este plin de pacienţi, în condițiile în care spitalul modular de la Leţcani, pentru care s-au plătit milioane de euro şi care ar trebui să fie dedicat bolnavilor Covid-19, zace nefuncţional.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.