Dental Alliance
October 2, 2023

Tehnic Danubiana Roman găzduiește ultima mobilitate a proiectului ERASMUS+ + KA2 “Improve your critical thinking skills, solve the problems”

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

Colegiul Tehnic Danubiana Roman găzduiește ultima mobilitate a proiectului ERASMUS+ + KA2 “Improve your critical thinking skills, solve the problems”

Data: 15 iunie 2023

În perioada 6-10 iunie 2023, Colegiul Tehnic Danubiana Roman a fost gazda ultimei mobilități a proiectului ERASMUS+ + KA2 “Improve your critical thinking skills, solve the problems”. La această întâlnire au participat profesori și elevi de la școlile partenere: D’Aguirre-Dante Alighieri Salemi, Italia, Matyas Kiraly Gimnazium Fonyod, Ungaria și Kuzman Josifovski-Pitu Prilep, Macedonia de Nord. Tematica abordată în cadrul acestei mobilități a fost Implicarea civică – identificarea problemelor locale în țările partenere.

Coordonatorul proiectului este dna prof. Ciupitu Aldea Simona, care a avut un rol esențial în organizarea și desfășurarea acestei mobilități. Activitățile principale desfășurate au constat în lecții de cetățenie europeană, implicare civică și cetățenie activă, cu accent pe prevenirea discriminării la nivel local. De asemenea, s-au abordat metodologiile necesare pentru înființarea unor organizații neguvernamentale locale, cu scopul de a promova și respecta drepturile omului.

În cadrul mobilității, participanții au avut oportunitatea de a-și îmbunătăți abilitățile de gândire critică și de a dezvolta competențe de identificare a problemelor locale specifice fiecărei țări partenere. Prin intermediul discuțiilor și colaborării între profesori și elevi, s-au împărtășit experiențe și s-au identificat soluții inovatoare pentru aceste probleme.

Proiectul ERASMUS+ + KA2 “Improve your critical thinking skills, solve the problems” reprezintă un efort comun al școlilor partenere de a dezvolta abilitățile de gândire critică ale elevilor și de a-i învăța cum să identifice și să soluționeze problemele cu care se confruntă în comunitățile lor. Mobilitatea găzduită de Colegiul Tehnic Danubiana Roman a fost un succes și a contribuit la consolidarea parteneriatului între școli, la schimbul de bune practici și la promovarea valorilor europene comune.

Proiectul a oferit participanților o perspectivă internațională și i-a încurajat să devină cetățeni activi și responsabili în societatea lor. Prin dezvoltarea competențelor de implicare civică și cetățenie europeană, aceștia sunt pregătiți să abordeze provocările și să contribuie la rezolvarea problemelor locale și globale

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap