Dental Alliance

June 20, 2024

TIR încărcat cu lemne confiscat în Ion Creangă

0
YRY Residence

Go Padel Roman

La data de 29 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ion Creangă au acționat pe raza de competență, pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice.

Astfel, polițiștii au depistat în localitatea Ion Creanga, mai multe vehicule ce transportau material lemnos.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat că un ansamblu de vehicule ar fi avut Inspecția Tehnică Periodică expirată pentru remorca cu care transporta material lemnos, iar cantitatea transportată nu ar fi corespuns cu cea înscrisă în documentele de transport.

Astfel, ansamblul auto în cauză a fost condus de polițiști la Ocolul Silvic Roman pentru verificări.

În urma măsurătorilor efectuate de specialiștii silvici a rezultat o cantitate de aproximativ 13 m.c. material lemnos transportat în plus față de documentele de transport.

Pentru abaterile constatate pe  timpul desfășurării acțiunii, polițiștii au aplicat un număr de 2 sancțiuni contravenționale la O.U.G. 195 din 2002.

Totodată, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de transportul cu orice mijloc de transport a materialelor lemnoase în volum de peste 10 m.c. neînsoțite de documente specifice de transport.

Totodată, s-a procedat la indisponibilizarea volumului de 27,82 m.c. material lemnos precum și a ansamblului de vehicule.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.