Dental Alliance

June 20, 2024

Transporturi de lemn fără documente, descoperite de polițiști

0
YRY Residence

Go Padel Roman

La data de 1 august a.c., în intervalul orar 10:00-14:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ion Creangă, împreună cu specialiști din cadrul Ocolului Silvic Băcești au acționat pe raza de competență, pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice.

Astfel, polițiștii au depistat în extravilanul localității Valea Ursului, două persoane cu vârste de 46, respectiv 47 de ani, ce transportau material lemnos, fără a avea acte de proveniență. În urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul materialul lemnos ar fi fost tăiat şi sustras ilegal, din extravilanul localității Bucium. Totodată, la data de 27 iulie a.c., persoanele în cauză ar fi sustras cantitatea de aproximativ 2 m.c. de material lemnos, pe care ulterior l-ar fi comercializat.

În cauză polițiștii continuă cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori și furt de arbori. Pentru abaterile contravenționale constatate a fost luată măsura sancționării contravenționale, conform Legii 171 din 2010, cu amendă în cuantum de 2.000 lei, fiind dispusă confiscarea cantității de aproximativ 2,8 m.c. material lemnos.

***

La data de 1 august a.c., în jurul orei 15:45, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra-Neamț au depistat în trafic, pe bulevardul 9 Mai, o autoutilitară care transporta material lemnos, fără a avea aviz de însoțire sau documente de proveniență legală a acestuia. În cauză, s-a procedat la confiscarea materialului lemnos, în cantitate de aproximativ 2,60 m.c., acesta fiind predat în custodia Ocolului Silvic Vaduri. Conducătorul auto, în vârstă de 45 de ani, din Turturești, a fost sancționat contravențional conform Legii 171 din 2010.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.