September 22, 2021

Tribunalul Iași a decis că închiderea şcolilor nu este legală

Tribunalul Iași a hotărât că suspendarea cursurilor în şcoli nu este legală. Totul după ce Asociaţia şcolilor private a depus luna trecută o plângere penală împotriva Comitetului Judeţean care a decis închiderea unităţilor de învăţământ. Decizia nu este însă definitivă. Dar chiar şi aşa, a încurajat şcolile private din mai multe judeţe să facă acelaşi demers.

După ce la Iaşi, demersul în instanţă a Asociaţiei Şcolilor Particulare a dat roade, iar Tribunalul a decis că decizia de suspendare a cursurilor în municipiul Iași este nelegală, tot mai multe unităţi de învăţământ private şi asociaţii, deopotrivă, se gândesc să acţioneze în instanţă cursurile online.

Președintele Asociației, Christian Comșa, susţine că managerii și cadrele didactice din școli private care funcționează în București, Bistrița, Cluj-Napoca, Timișoara, Constanța și Craiova cred că menținerea unităților de învățământ închise afectează grav copiii și a creat o problemă socială: părinții îi iau pe cei mici la locul de muncă unde riscă mai mult decât la grădiniță sau școală.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.