Un bărbat avea permisul suspendat pentru conducere sub influența alcoolului. Acum are și dosar pentru dare de mită, în urma unui flagrant.

În data de 28 iulie 2020, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa – Năsăud, împreună cu ofiţeri ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Judeţean Anticorupţie Bistriţa-Năsăud, au organizat şi realizat prinderea în flagrant a unui bărbat, persoană fără calitate specială, în timp ce oferea o sumă de bani, cu titlu de mită, unui agent de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, Secţia nr.1 Poliţie Rurală Bistriţa, pentru ca acesta să-şi încalce atribuţiile de serviciu, respectiv să nu-i suspende dreptul de a conduce.

Anterior, în data de 25.07.2020, bărbatul. a fost oprit în trafic de un echipaj de poliţie iar, în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat că acesta se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, având alcoolemia de 0.19 mg/l.

Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă şi reţinerea permisului de conducere pentru o perioadă de 90 de zile. În acest context, acesta a promis poliţistului care a aplicat sancţiunea, că este dispus să-i ofere o sumă de bani pentru a-i restitui permisul de conducere.

Astfel, la data de 28.07.2020, ora 09.00, inculpatul s-a prezentat la postul de poliţie şi a oferit agentului de poliţie o sumă în euro, faptă constatată în flagrant.

În cauză s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpat pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, faptă prev. de art. 290 Cod penal, fiind luată  măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.