December 6, 2021

UN ROMÂN, Ștefan Mandachi: “O familie întreagă din Neamț în sicrie, au decedat pe loc, toți o dată, acolo unde-ar fi trebuit să fie o autostradă”

O familie întreagă în sicrie, ferească Dumnezeu, n-aș vrea să îmi imaginez ce uragan de suferință a lăsat în urmă, în ce hal de jale o fi soția sa, dar mai ales mama… Un tânăr de 23 de ani a murit pe loc, împreună de cei doi copilași ai săi, unul de 3 ani și altul de 2 luni, într-un accident rutier fatal de pe Drumul Morții, de lângă Bacău, la FIlipești. Au decedat pe loc, toți o dată, acolo unde-ar fi trebuit să fie o autostradă!!! Simplu ca bună ziua: O.A.U.T.O.S.T.R.A.D.Ă! Șoferul a fost vinovat, dar întrebarea e: de ce suntem obligați să intrăm prin sate și comune când ar fi trebuit, de fapt, să fim pe un drum civilizat, european, în anul 2022? Ca-n Olanda, Italia, Elveția, Serbia, Bulgaria chiar…
Omul a murit strivit, copilașii nevinovați, la fel… Nenorocire mare pe familie… Știi a cui e vina, de fapt? Vina e a noastră, a tuturor, a poporului român: pentru că de 32 de ani n-am putut să punem presiune reală pe autorități să facă naibii o autostradă! Moldova este singura regiune istorică fără nicio autostradă. De la București la Suceava și de la Suceava la Cluj, mergi pe poteci. Oameni buni, nimic!
Oricare dintre noi am fi putut fi în locul șoferului. E clar ca lumina zilei, că n-ai nicio șansă dacă te bușește un tir venind din sens opus. E ca un bloc pe roți! Eu am trecut marți exact prin acel loc, pe aceeași șosea. Și am trecut de sute de ori pe ruta București – Bacău – Suceava! Ați văzut vreun șantier început? Muncitori la autostrăzi? NIMIC! Vraiște! Harababură! Ceartă! Scandal! Atât.
În Moldova este un petec de centură ocolitoare lângă Bacău, în rest, niciun milimetru de autostradă! Cât pot să rabde românii?
Personal am asistat la două morți live, în direct. În 2014 la Urziceni și în 2019 la Suceava. La Urziceni am acordat primul ajutor, dar omul a murit în mâinile mele. În cei peste 1 mil de km pe care i-am parcurs prin România, am văzut multe cadavre. ÎNTREBARE RETORICĂ: Oare câți oameni ar fi supraviețuit dacă am fi avut autostrăzi? Toate mărturiile le-am pus în filmul ”30 de ani și 15 minute” de pe Netflix.
Împreună cu echipa mea, suntem singurii care am alocat aproape doi ani din viață ca să documentăm situația moștenită de la toți politicienii în ceea ce privește infrastructura criminală din România. Vizionați filmul, e pe Netflix sau pe www.30deanisi15minute.ro Toate veniturile și încasările filmului se donează construcției spitalului din Gura Humorului.
Fotografiile au fost primite de la un prieten de pe facebook, (nu ne cunoaștem personal) agent de vânzări, care la rândul său mi-a spus că le-a luat de la ISU Bacău și care a mai adăugat că, prin prisma serviciului, circulă mult și săptămânal vede cel puțin un mort pe șosele.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.