Suplimente Alimentare Imunyze

Undă verde pentru pastila anti-COVID de la Pfizer. Este destinată adulților cu risc de îmbolnăvire severă

Acoperisul1

Condor Resort

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) dă undă verde pastilei anti-COVID-19 a Pfizer și a aprobat joi, în mod condiționat, utilizarea acestei pilule. 

EMA a evaluat datele dintr-un studiu care a implicat pacienți cu COVID-19, care arată că „tratamentul cu Paxlovid a redus semnificativ spitalizările sau decesele la pacienții care aveau cel puțin o afecțiune de bază, punându-i în pericol de COVID-19 sever”.

Majoritatea pacienților din studiu au fost infectați cu varianta Delta, a spus EMA, menționând în același timp că testele de laborator indică faptul că Paxlovid ar trebui să rămână eficient împotriva Omicron.

Pilula Pfizer este o combinație între o nouă moleculă, PF-07321332, și antiviralul HIV Ritonavir, care sunt luate ca comprimate separate.

Medicamentul este destinat adulților cu risc de îmbolnăvire severă, în condițiile în care Europa se străduiește să își consolideze arsenalul pentru a lupta împotriva variantei Omicron, scrie Reuters.

Aprobarea de către EMA permite statelor membre ale UE să folosească un nou instrument pentru a combate COVID.

Italia, Germania și Belgia se numără printre puținele țări din UE care au cumpărat medicamentul.

În decembrie, Statele Unite au autorizat Paxlovid și Molnupiravir, un medicament similar dezvoltat de Merck.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, spunea joi că Pfizer a cerut autorităților din România crearea unui fond național care să despăgubească eventualele victime ale administrării medicamentelor sale inovative, ceea ce ar crea foarte multe rezerve.

Sursă: Mediafax

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.