Liga 2 a devenit mai atractivă pentru pariorii români, o dată cu preluarea competiției de către televiziunile de sport, în sezonul 2016-2017. Contează mai puțin nivelul modest al meciurilor și mai mult faptul că ai informații despre meciuri și poți juca în deplină cunoștință de cauză.

Echipele sunt bine mediatizate

Meciurile din eșalonul secund sunt acoperite la fel de bine ca cele din Liga I din punct de vedere informațional. Sau poate chiar mai bine. Nu prea vezi știri despre Concordia Chiajna sau FC Voluntari, iar site-urile oficiale ale acestor echipe nu sunt printre cele actualizate cu simț de răspundere.

În schimb, cluburi de provincie precum Luceafărul Oradea, CF Brăila sau FCM Suceava sunt bine mediatizate în presa locală. Chiar și paginile lor web sunt mai performante decât ale multor grupări din Liga I.

Variante pentru a vedea meciuri online

Se poate să nu fii în fața televizorului atunci când se joacă meciul. Atâta timp cât ai un calculator lângă tine, nu e nicio tragedie. Există destule variante pentru a urmări partida live online. Una ar fi să îți instalezi Sopcast, un plugin pentru Internet Explorer cu ajutorul căruia poți recepționa pe calculator canalele tv din România, printre care și cele de sport.

Mai este și opțiunea site-urilor care preiau streamingul televiziunilor. Lista acestora este într-o continuă schimbare. Unele apar, altele dispar, pentru că activitatea nu este tocmai legală. Anul trecut, proprietarul unuia dintre cele mai cunoscute site-uri de profil din afară a fost arestat pentru astfel de activitate, din care a scos bani frumoși.

Facebook și Youtube câștigă teren

La fel de ilegală este și transmiterea pe Facebook sau Youtube a meciurilor, imaginile fiind preluate fie de la o televiziune, fie direct de pe arena care găzduiește evenimentul sportiv.  Această practică este tot mai răspândită și canalele de Social Media câștigă tot mai mulți „telespectatori”. De altfel, Facebook, Youtube și Twitter fac deja demersuri pentru a cumpăra drepturile tv ale mai multor competiții, din diverse sporturi.

Ne vor face casele de pariuri o surpriză?

Juventus București

În ceea ce-i privește pe bookmakeri, nicio agenție de pariuri online care funcționează legal în țara noastră nu a considerat că ar fi rentabil să transmită în streaming video live meciuri din Liga a 2-a română, deși e puțin probabil ca pachetul să fi costat „o avere”. Situația este valabilă pentru 2016/2017. Se poate să avem o surpriză plăcută în sezoanele viitoare.

În concluzie, avem unde vedea online meciuri, chiar și din eșalonul secund din România. Acest aspect este util pentru pariurile live, dar nu suficient ca să faci profit. „Spontaneitatea” trebuie calculată riguros încă de când aflăm ce partide sunt în programul tv.

Joacă în cunoștință de cauză

Este vorba despre așa-zisa pregătire pre-meci a unui pariu. Te sfătuiesc să găsești un site care să aibă laolaltă rezultate live, programul pentru toate meciurile din fiecare etapă, clasament acasă/ în deplasare, statistici goluri, ultimele scoruri, rezultate meciuri de fotbal live, programul fiecărei etape în parte, statistici complexe ș.a.m.d.

Toate aceste informații sunt foarte importante. Aș spune că pariurile sunt 60% calcule, 10% inspirație și 30% noroc. Cu cât ai mai multe date statistice relevante la care să te raportezi, cu atât crește șansa de câștig.

La ce trebuie să fii atent

Ofertele operatorilor de top includ suficiente opțiuni de pariere astfel încât să poți folosi strategii de joc și pentru eșalonul secund. Frecvența cu care apare un rezultat în istoria disputelor dintre două echipe îți poate sugera un pariu pe scor corect. Un alt indicator interesant este ce echipă a fost implicată în cele mai multe confruntări cu goluri de ambele părți. Concret, după cum arată această statistică înaintea sezonului de primăvară, într-o confruntare între FC Clinceni și CS Balotești ar fi cele mai multe șanse să înscrie ambele formații.

A trecut timpul pronosportului, în care puteai să joci doar pe rezultat. Dacă analizezi un meci din toate unghiurile, e imposibil să nu găsești un pariu câștigător.