Oana Bulai

December 3, 2020

Ungaria anunță restricții la frontieră, de la 1 septembrie, pentru cetățenii străini

Începând cu 1 septembrie, Ungaria anunţă restricții la frontiere, pentru cetățenii străini, dar cu excepţii pentru convoaie militare, oameni de afaceri, unele categorii de lucrători transfrontalieri, diplomaţi şi pentru tranzit.

  • Măsura intră în vigoare de la 1 septembrie
  • Autoritățile ungare anunță și excepții

Autoritățile ungare au anunțat că vor reimpune restricții la frontieră, pentru cetățenii străini, în încercarea de a limita răspândirea infecțiilor cu coronavirus.

Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului Viktor Orban a făcut anunțul, precizând că, deși situaţia infecţiilor este relativ bună în Ungaria, numărul acestora nu este deloc de neglijat.

Gulyas a precizat că, începând de la 1 septembrie, cetăţenilor străini le va fi interzis accesul în Ungaria, cu excepția convoaielor militare, oamenilor de afaceri, lucrătorilor transfrontalieri, diplomaţi, dar şi pentru tranzit.

Pentru cetățenii ungari care revin în țară este obligatriu prezentarea a două teste negative pentru coronavirus, făcute la un interval de 48 de ore, în caz contrar persoana respectivă intră în carantină pentru 14 zile.

Cetăţenii ungari care se întorc în ţară vor trebui să stea în carantină 14 zile, dacă nu prezintă două teste negative privind coronavirusul, efectuate la un interval de 48 de ore.

Potrivit oficialului maghiar, măsurile sunt necesare pentru a proteja vârstnicii de infectarea cu noul coronavirus și în contextul în care şcolile se redeschid în Ungaria pe 1 septembrie.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.