Dental Alliance
October 2, 2023

Urare pastorală de Paște, Aurel Percă, arhiepiscopul-mitropolit romano-catolic

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

În scrisoarea sa pastorală de Paște, Aurel Percă, arhiepiscopul-mitropolit romano-catolic de București, a cerut pace în Ucraina, Europa și în întreaga lume. El a rostit o rugăciune pentru ca pacea să revină în inimile noastre umane, în familiile noastre, în națiunea noastră și în națiunile lumii, cerându-i lui Isus Cristos să ne ajute în acest sens.

„Fie ca miracolul Învierii lui Cristos să ne inspire empatie faţă de ceilalţi.

Fie ca iubirea aproapelui să înceteze să mai fie doar un slogan repetat adesea de la amvoanele lumii până în inimile noastre şi să devină o atitudine reală, care să se dovedească în fiecare zi în viaţa noastră cotidiană şi în confruntarea cu oamenii care au nevoie de ajutor. (…)

Cu cea mai mare umilinţă, îngenunchind în faţa Domnului nostru Înviat, îi cerem ca pacea să locuiască din nou în inimile noastre umane, în familiile noastre, în naţiunea noastră şi în naţiunile lumii.

Implorăm ca salutul său pascal, cu care i-a întâmpinat pe ucenicii săi: ‘Pace vouă!’, să schimbe destinele atâtor oameni care de multe zile aşteaptă pacea adevărată!

De la Domnul înviat să cerem pace în Ucraina, în Europa, în lume!”, a transmis mitropolitul, în scrisoarea pastorală postată pe site-ul Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucureşti.

Monseniorul Percă arată că, „din păcate, nu este uşor să proclami astăzi un mesaj de bucurie şi speranţă”, în condiţiile războiului din Ucraina.

Arhiepiscopul Percă, în Pastorala de Paşti. „Nu este uşor să spui ‘bucuraţi-vă’, când în jurul nostru vedem război,

„Nu este uşor să spui ‘bucuraţi-vă’, când în jurul nostru vedem război, trădări, păcat, nedreptate şi lucrarea spiritului rău.

Nu este uşor să cântăm: „Cristos a înviat, cu adevărat a înviat”, celor care au pierdut pe cei dragi în ultimele săptămâni, zile sau ore; celor care trăiesc aceste momente solemne departe de casele lor, pe care au fost nevoiţi să le abandoneze pentru a-şi salva viaţa.

Cât de dureros sună cuvintele acestei frumoase antifoane în barăcile şi buncărele în care sute de mii de oameni nevinovaţi şi intimidaţi trăiesc de săptămâni întregi în foame şi frig, într-o frică inimaginabilă”, afirmă înaltul ierarh romano-catolic.

ÎPS Percă îndeamnă ca „şi în acest an, în această sfântă sărbătoare a Învierii Domnului, care este atât de diferită de toate sărbătorile din trecut, să ne amintim de toţi cei care sunt singuri şi abandonaţi”.

„Să ne amintim de bătrânii care trăiesc acest Paşte singuri, departe de copiii lor.

Arhiepiscopul Percă, în Pastorala de Paşti. „Tuturor vă transmit binecuvântări pentru un Paşte plin de bucurie”

Să ne amintim de cei bolnavi şi suferinzi care zac în ospicii şi spitale. Să nu uităm de victimele războiului din Ucraina şi de refugiaţii cărora le-am oferit un acoperiş deasupra capului şi o inimă plină de iubire. Să ne amintim de ei toţi astăzi şi în toate zilele viitoare!”, transmite arhiepiscopul.

Acesta le urează tuturor celor care prăznuiesc Paştele duminică „credinţă, seninătate şi bucurie din belşug în acest Paşte”.

„Fie ca Dumnezeu să vă binecuvânteze cu credinţă, seninătate şi bucurie din belşug în acest Paşte.

Tuturor vă transmit binecuvântări pentru un Paşte plin de bucurie.

‘Harul Domnului nostru Isus Cristos Înviat, dragostea lui Dumnezeu Tatăl şi împărtăşirea Duhului Sfânt să fie cu voi toţi’ (2 Corinteni 13,14). Cristos a înviat! Cu adevărat, El a înviat!”, urează arhiepiscopul-mitropolit romano-catolic de Bucureşti, Aurel Percă

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap