Dental Alliance
April 13, 2024

Valabilitatea polițelor RCA Euroins, prelungită de Guvern cu încă trei luni. Care este noua dată la care vor expira asigurările

0
Carmangeria La Cimpoeșu

YRY Residence

Restaurant Portofino

Go Padel Roman

Valabilitatea polițelor RCA Euroins va fi prelungită joi de Guvern cu încă trei luni. Astfel, acestea urmează să expire pe 8 decembrie 2023. În prezent sunt în vigoare 1,8 milioane de polițe RCA emise de Euroins, a precizat premierul Marcel Ciolacu. 

„Motivul acestei modificări cred că este legitim. Sunt încă în vigoare 1,8 milioane de polițe RCA emise de Euroins.

Dacă s-a păstra termenul actual de expirare de 8 septembrie ar exista un real pericol de scădere a gradului de cuprindere în asigurarea obligatorie RCA a unui segment uriaș din parcul auto național”, a declarat premierul Marcel Ciolacu, la începutul ședinței de Guvern.

Valabilitatea polițelor RCA Euroins, prelungită

„Prin proiectul de ordonanță de urgență se reglementează faptul că, pentru poliţele de asigurare/reasigurare încheiate de societățile de asigurare/reasigurare aflate în procedură de insolvență în derulare la data intrării în vigoare a ordonanței de urgență, termenele de încetare de drept de 90 de zile, respectiv de 150 de zile, prevăzute la art. 262 alin. (32) din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, cu modificările şi completările ulterioare, se prelungesc cu 90 de zile”, se precizează în nota de fundamentare a proiectului.

Potrivit legii, toate polițele Euroins aflate încă în vigoare urmau să expire automat pe 8 septembrie 2023, odată cu încheierea termenului de trei luni de la data pronunțării falimentului companiei în instanță.

Pe 17 martie, ASF a retras autorizația de funcționare a companiei Euroins, iar fpe 9 iunie falimentul a fost pronunțat de Tribunalul București.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.