Dental Alliance
October 2, 2023

Vânzătorii de lemn și de pește, luația în vizor de polițiștii nemțeni

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

În perioada 6-8 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Serviciul de Ordine Publică- Biroul Protecția Fondului Forestier și Piscicol Neamț şi cei din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Neamț, sprijiniți de specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava şi organe silvice din cadrul Direcției Silvice Neamț, au desfășurat activități pe linia prevenirii şi combaterii infracționalității în domeniile silvic şi piscicol.

În cadrul acțiunii, polițiștii au efectuat verificări la 3 operatori economici, care au ca obiect de activitate exploatarea, transportul, debitarea și comercializarea materialului lemnos. Doi dintre operatorii economici verificați nu dețineau în depozit volumul de aproximativ 22 m.c. material lemnos, ca urmare a comparării stocurilor faptice cu cele scriptice, iar un alt operator economic deținea volumul de aproximativ 3,50 m.c. material lemnos fără documente de proveniență legală. Operatorii economici verificaţi au fost sancţionaţi contravenţional, conform Legii nr. 171 din 2010, fiind dispusă şi măsura complementară de confiscare a cantității de material lemnos, identificat cu neregului.

Totodată, polițiștii au acționat pe linia verificării modului de deţinere, prelucrare şi comercializare a peştelui, ocazie cu care s-au verificat un număr de trei magazine specializate în vânzarea peştelui şi produselor din peşte, de pe raza oraşului Târgu-Neamţ. îâPentru neregulile constatate, un operator economic a fost sancţionat contravenţional, conform O.U.G. 28 din 1999.

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap