Mon. May 20th, 2019

VEȘTI BUNE DE LA CONSILIUL JUDEȚEAN: AMBULANȚA TIM POATE FI FOLOSITĂ, DESERVIND ROMANUL ȘI COMUNELE ARONDATE!

Pentru că trăim în era informației și a rețelelor de socializare, una dintre cele mai importante știri ajunge la publicul larg chiar pe facebook. Pe contul personal al Președintelui Consiliului Județean, Ionel Arsene, a fost publicat, astăzi, un text care ar trebui să îi bucure pe cei din Roman și comunele din jurul municipiului.

Vin astăzi cu vești bune pentru romașcani și nemțenii din împrejurimile Romanului!

Așa cum v-am promis, în urma demersurilor pe care le-am inițiat la Ministerul Sănătății, ambulanța TIM poate fi de acum folosită și va deservi zona Roman și comunele arondate. Ministerul Sănătății a avizat suplimentarea liniilor de gardă aprobate Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț cu o linie pentru UPU-SMURD, în vederea operaționalizării ambulanței de terapie intensivă mobilă C1, aceasta urmând a fi deservită de medicii din structura de primiri urgențe a Spitalului Municipal Roman.

De asemenea, după cum am promis, am inițiat un proiect de hotărâre pe care l-am aprobat în ședința ordinara de ieri prin care am alocat 700 de mii de lei pentru dotarea Spitalului Municipal Roman cu aparatură medicală, și pentru realizarea unor lucrări de reparații capitale. Spitalul Municipal Roman va putea acum să realizeze lucrările de executare a inelului pentru hidranți interiori și exteriori, astfel încât să obțină autorizația de securitate la incendiu, măsură trasată unității medicale de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență, cu termen de realizare până la finalul acestui an.

Sunt mulțumit că am reușit sa-mi îndeplinesc și aceste promisiuni făcute romașcanilor și vreau să vă asigur încă o dată că veți avea în mine și în instituția pe care o conduc cel dintâi partener în proiectele ce duc la dezvoltarea Romanului și bunăstarea romașcanilor!

Lăsând la o parte vestea foarte bună, a ambulanței TIM, pentru care jurnaliștii locali au folosit râuri de cerneală de-a lungul anilor, am intrat pe situl Spitalului Municipal De Urgență Roman, pentru o confirmare a acestei vești. Ca și acum câteva luni, ca și acum mai bine de jumătate de an, la ultima conferință de presă susținută de conducerea SMU Roman – la care am atras atenția ca lipsa de comunicare este de aproape 100% – pe pagina principală a acestuia, ultimul articol postat e datat 9 ianuarie 2017!

OK, am spus, poate administratorul sitului e in concediu, de câțiva ani. Poate această informație extrem de importantă a apărut pe rețelele de socializare, acestea fiind – cum am mai spus – noua modă de a trimite comunicate către presă.

Așa că am accesat pagina de facebook a Spitalului Municipal de Urgență Roman. Unde, nicio surpriză, ultima postare se referă la lupta acerbă pentru vouchere și la vina nu știm cărui lider de sindicat.

Nicio vorbă despre ambulanța TIM, care – se presupune – ar trebui să foloseasca Romanului și comunelor limitrofe. E adevărat, punctul de lucru va fi la Roman și – deși, macar cu titlu de informație, ar fi putut lega trei cuvinte oficiale pe pagina sau situl Spitalului – aparent, aceasta știre nu este problema lor.

Totusi, Președintele Consiliului Județean, Ionel Arsene mai spune pe facebook “În ședința ordinară de ieri am alocat 700 de mii de lei pentru dotarea Spitalului Municipal Roman cu aparatură medicală, și pentru realizarea unor lucrări de reparații capitale.“, lucru care, încă o dată, nu apare confirmat de conducerea SMU Roman, nici pe site, nici pe pagina de facebook.

Ca să concluzionăm, ambulanța TIM este funcțională, deservește municipiul Roman și comunele limitrofe iar Spitalului Municipal de Urgență Roman i-a fost alocată suma de 700.000 de lei, în urma ședinței de ieri a Consiliului Județean!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.