Tue. May 21st, 2019

CAMPANIA DE PREVENIRE “ALEGE VIAŢA!” A ACCIDENTELOR RUTIERE PRODUSE DE CONDUCĂTORII DE MOTOCICLETE

Prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicaţi aceşti participanţi la trafic, rămâne o preocupare pentru I.P.J. Neamţ.

În  derularea campaniei de educație rutieră “Alege Viaţa!”, dedicată creșterii gradului de siguranță rutieră al utilizatorilor de vehicule cu două roți, la data de 21 iulie a.c., au fost desfăşurate activităţi preventive, grupul ţintă fiind conducătorii de motociclete.

Prin această campanie,  I.P.J. Neamţ doreşte să tragă un semnal de alarmă asupra riscului la care se expun participanții la trafic, și totodată conștientizarea publicului țintă asupra consecințelor grave ale accidentelor de motocicletă și reducerea numărului de victime al vitezei excesive.

Astfel, prima parte a campaniei se adresează motocicliştilor din Piatra-Neamţ, care au participat astăzi la întrunirea organizată de un club moto din Neamţ şi s-a materializat prin distribuirea de pliante, stickere  cu sloganul „ Alege Viața!”, şi implicit discuţii rutiere cu caracter preventiv.

A doua etapă a campaniei se va desfăşura la data de 12 august, în municipiul Roman, când, cu ocazia unei întruniri moto, vor fi desfăşurate activităţi preventive şi vor fi prezentate primele măsuri în cazul unui accident rutier în care sunt implicaţi motociclişti. Această activitate va fi organizată cu sprijinul Serviciului de Ambulanţă Neamţ.

O scurtă analiză a dinamicii accidentelor de circulaţie produse de către conducătorii de motociclete, comparativ cu anul trecut, relevă, o creştere a numărului de accidente. În primele 6 luni, la nivelul I.P.J Neamţ au fost înregistrate 5 evenimente rutiere în care au fost implicaţi motociclişti, din care 2  au avut drept consecinţă vătămarea corporală gravă a conducătorilor de motociclete, iar 3 vătămarea corporală uşoară. (sursa: IPJ)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.