Dental Alliance

July 23, 2024

(Video) Conferință de presă USR Neamț

0
YRY Residence

Go Padel Roman

Lucrările de pe teritorul județului Neamț pentru autostrada A7vor începe în luna iulie, a anunțat deputatul Iulian Bulai, președintele USR Neamț, în cadrul conferinței de presă ce a avut loc la sediul USR Roman vineri, 9 iunie. 

În cursul ultimilor ani am monitorizat cu maximă atenție traseul și investiția A7 – finanțată prin PNRR, gestionată și atribuită prin guvernarea USR, în perioada ianuarie – septembrie 2021. Pe cele trei tronosoane din A7 care traversează județul Neamț lucrările vor începe imediat ce se recoltează cultura de rapiță, din respect pentru cei care au cultivat pământul. Ne-am asumat acest proiect de la bun început, l-am finanțat, am făcut din el o prioritate. Președintele Drulă, fiind atunci ministru al Transporturilor, împreună cu ministrul Ghinea au făcut din aceasta o prioritate și vom continua să informăm cum se cuvine nemțenii cu privire la această investiție care se desfășoară acum și care va deveni din ce în ce mai vizibilă începând cu luna iulie și în județul Neamț”, a afirmat deputatul Iulian Bulai. 

Totodată, președintele USR Neamț a discutat despre situația în care se află ApaServ la acest moment, fiind o companie cu pierderi substanțiale.

Soluția pentru ApaServ este managemet bun, profesionalizare și investiții, nu un joc de bambilici dintre PNL din marile municipii, care nu vrea să investească în infrastructura de distrobuție a apei și conducerea PSD a ApaServ, care dă vina pe beneficiar, nu pe propria competență de a investi în servicii mai bune de licrare a apei. Mesajul către CJ Neamț este: Nu vă jucați cu viața și cu sănătate nemțenilor! Reformați compania, puneți managment profesionist!

Pe aceeași temă, viceprimarul Radu Samson a amintit de proiectele și amendamentele USR pentru bugetul local al municipiului Roman, care să îmbunătățească calitatea serviciilor de furnizare a apei. 

La capitolul execuție și coordonarea investiției, în acest domeniu stăm foarte prost; activitatea investițională a Primăriei este coordonată exclusiv de primar și, drept urmare, deși noi am alocat fonduri și în 2022, și în 2023 pentru sectorizare, nici până în ziua de azi nu s-a constituit nici măcar un sector nou al rețelei de apă. Cel mult de o parte din banii alocalți ca urmare a unui amendament al grupului USR s-au montat debitmetre la cele câteva sectoare deja existente de la marginile orașului; și discutăm aici de zona Favorit, cartierul Bălcescu, care pot fi închise separat de restul orașului. Dar în aglomerarea urbană de la Piața Republicii și până la Piața Mare și de la Pompieri la Favorit nu există niciun astfel de sector unde apa poate fi oprită separat în cazul unei avarii.” 

Viceprimarul Samson a adăugat că acesta nu este singurul proiect important pentru romașcani, dar neglijat de primarul PNL.

Multe dintre proiectele aflate pe agenda cetățenilor nu se realizează pentru că nu sunt pe agenda domnului primar și a PNL. Declarativ, domnul primar este preocupat de soarta copiilor din municipiul Roman, dar locurile de joacă sunt rudimentare, sărăcăcioase și foarte multe dintre ele sunt periculoase din cauza calității lucrărilor de întreținere. Noi am vizitat aproape toate parcurile de joacă din Roman, am notat toate problemele și le-am transmis Direcției de lucări edilitare din cadrul Primăriei. Sper ca neregulile să fie remediate în cel mai scurt timp. În plus, de mai multe luni, noi am depus un proiect de hotărâre pentru ca locurile de joacă din Parcul Municipal și de la Biserica Armenească să fie adaptate și pentru copiii cu dizabilități. Acest proiect nu a fost inclus nici acum pe ordinea de zi. De asemenea, un proiect USR adoptat în luna februarie, privind supraînălțarea la o intersecția Bogdan Dragoș cu Tineretului și la trecerea de pietoni de la Liceul danubiana nu a fost pus în practică nici acum. Rezultatul este că la interscția de pe Bogdan Dragoș are loc câte un accident rutier aproape în fiecare lună.” 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.