Dental Alliance
March 29, 2023

(Video) Deputat Laurențiu Leoreanu: Victorie în demersul legislativ privind solicitările pe care mi le-au făcut lucrătorii din compania Arcelor Mittal Steel Roman. Azi, în Camera Deputaților

YRY Residence

Depozit Legume-Fructe

Victorie în demersul legislativ privind solicitările pe care mi le-au făcut lucrătorii din compania Arcelor Mittal Steel Roman. Azi, în Camera Deputaților, am votat un amendament pe care l-am promis angajaților companiei! Astfel, s-a decis:
⚠️Peste 350 de persoane din municipiul Roman, care au desfășurat activitatea de trefilare, inclusiv prin decaparea cu acizi, la Arcelor Mittal Steel Roman, vor fi încadrate la categoria locurilor de muncă în condiții speciale. Alături de ele și persoanele care au lucrat în sectorul construcții mașini și au desfășurat activități în turnătoriile de oțel, fontă, aliaje neferoase, precizie și cuzineți, precum și forje, vor fi încadrate la aceeași categorie!
Ce înseamnă acest lucru:
👉Se asimilează ca stagiu de cotizare în condiții speciale de muncă perioada anterioară datei de 1 aprilie 2021, în care salariații au desfășurat activități în sectoarele precizate.
👉Se vor recalcula pensiile, la cerere, pentru persoanele cu drepturi de pensie deja stabilite, care dovedesc stagii de cotizare realizate în activitățile desfășurate în sectoarele precizate, în locuri de muncă încadrate anterior datei de 1 aprilie 2001 în grupa I de muncă și asimilate condițiilor speciale de muncă.
⚠️Acum, legea merge la promulgare! Acestea sunt adevăratele satisfacții ale activității de parlamentar: când poți la modul real, la modul palpabil, să schimbi în bine, măcar puțin, viața unor oameni care au muncit ani de zile în condiții dificile și își cer drepturile.
⚠️V-am promis că rămân alături de dumneavoastră și asta încerc să fac zi de zi!

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap