Dental Alliance
November 30, 2022

(VIDEO) GRUP INFRACȚIONAL SPECIALIZAT ÎN TRAFIC DE DROGURI, DESTRUCTURAT DE POLIȚIȘTI ÎN NEAMȚ

Acoperisul1

Hotel & Restaurant Phoenix Roman

La data de 6 iunie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț, în colaborare cu cei ai Serviciului Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț și împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Neamț, au efectuat 9 percheziții domiciliare, în județul Neamț, pentru destructurarea unui grup infracțional specializat în trafic de droguri de mare risc. 5 persoane au fost arestate preventiv, pentru 30 de zile.

Din cercetări, a reieșit că, din anul 2018 și până în prezent, 5 persoane, cu vârste cuprinse între 26 și 43 de ani, ar fi constituit un grup infracțional organizat, cu preocupări pe linia traficului de droguri și substanțe cu efect psihoactiv, acționând cu preponderență în municipiul Piatra Neamț și în localitățile limitrofe.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 500 de grame de substanță pulverulentă albă, susceptibilă de a avea efecte psihoactive, 20 de grame de amfetamină, 40 de comprimate ecstasy, 500 de grame de pulbere albă, folosită pentru amestecul substanțelor psihoactive, 4 cântare electronice, un pistol neletal, un dispozitiv de mărunțit tip grinder și 15 telefoane mobile.

În cadrul acțiunii, au fost puse în executare 20 de mandate de aducere.

Persoanele bănuite au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Neamț, pentru audieri, 5 dintre acestea fiind reținute, pentru 24 de ore, privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de mare risc și efectuarea de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efect psihoactiv.

La data de 8 iunie a.c., cele 5 persoane au fost prezentate Tribunalului Neamț, față de acestea, fiind dispusă măsura arestării preventive, pentru 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

În activități, au fost angrenați luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț și jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț.
Facem precizarea că, punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.