Dental Alliance

(Video) Ionel Arsene: În trei săptămâni va fi gata Complexul de Servicii pentru Persoane cu Dizabilități din Roman!

0
YRY Residence

Am făcut o vizită de lucru la fața locului, pentru a vedea evoluția lucrărilor și sunt foarte mulțumit că în ciuda perioadei reci pe care am traversat-o, s-a lucrat intens și în scurt timp proiectul va ajunge la final.
De luna viitoare, vom avea la Roman un complex de servicii pentru persoane cu dizabilităţi şi pentru alte persoane aflate în situaţii de risc, compus din două structuri: un centru de zi și un serviciu de evaluare inițială, consiliere și îndrumare pentru persoanele cu dizabilități din oraș și cele 27 comune limitrofe. Îmi doresc, prin acest proiect, să creştem calitatea vieţii beneficiarilor care se adresează Consiliului Județean, prin formarea şi consolidarea autonomiei personale şi sociale, promovarea principiilor de coeziune şi incluziune socială, prevenirea instituţionalizării şi marginalizării sociale precum şi încurajarea implicării familiei în recuperarea şi reintegrarea socială şi profesională a acestora prin activităţi de informare, evaluare, integrare/reintegrare socială.
Programele vor fi individualizate în funcție de necesitățile persoanelor cu dizabilități, iar recuperarea se va face prin intermediul personalului de specialitate al DGASPC (echipa multidisciplinară), compus din psiholog, logoped, kinetoterapeut, medic, asistent medical, etc.
În decursul unui an calendaristic se va acorda asistență de specialitate unui număr de peste 3.500 de persoane aflate în dificultate. Capacitatea maximă pentru Centru de zi care va oferi servicii de abilitare/reabilitare și recuperare gratuite persoanelor cu nevoi speciale din comunitate va fi de aproximativ 90 de persoane pe lună.

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap