Dental Alliance
April 13, 2024

(Video) S-a deschis cel mai mare depozit de legume-fructe din județul Neamț, pe Ocolitoarea Roman Vest

0
Carmangeria La Cimpoeșu

YRY Residence

Restaurant Portofino

Go Padel Roman

Pe Artera Ocolitoare Vest a municipiului Roman, vis-a-vis de Petrom, doi tineri intreprinzători – Adrian Scorțanu și Bogdan Toea – au înființat cel mai mare depozit de legume-fructe din județul Neamț. Acest depozit, cu o capacitate de aproximativ 100 de tone de marfă, se întinde pe 600mp spațiu de depozitare, din care 150mp sunt spații frigorifice.

Depozitul a lansat proceduri de negociere cu retaileri mari in domeniul desfacerii de legume-fructe și supermarketuri din Moldova.

”Marfa noastră va veni, parțial, din import, pentru că unele produse care au căutare nu cresc la noi, iar parte din produse vor proveni de la producătorii locali, cei cu care avem deja dezvoltate relații comerciale. Desigur, încurajăm toti producătorii locali, mai mici sau mai mari, să ne caute și să discute cu noi posibilitatea de a colabora, în beneficiul tuturor”, au mai declarat reprezentanții depozitului.

Firma S.C. Romfruit Comex S.R.L. a fost infiintata in anul 2003, la initiativa actualului dministrator al firmei, domnul Cavaleru Robert. La baza initiativei sale de infiintare a firmei a stat vasta sa experienta in domeniul comercializarii legumelor si fructelor, necesitatea dezvoltarii activitatii de import si distributie la nivel national, conform cerintelor si conjuncturii pietei de legume-fructe la acel moment.

Persoanele interesate de detalii, pot apela la numerele de telefon 0740-271.766 – Bogdan Toea, sau 0757-860.636 – Adrian Scorțanu.

 

Descriere activitate ROMFRUIT

Ideea ROMFRUIT  a fost A actualului Administrator al firmei, domnul Cavaleru Robert. La baza initiativei sale de infiintare a firmei a stat vasta sa experienta in domeniul comercializarii legumelor si fructelor, incepand cu vanzarea catre populatie in sistem detail in pietele agroalimentare din anul 1992 -1998 ,necesitatea dezvoltarii activitatii de import si distributie la nivel national, conform cerintelor si conjuncturii pietei de legume-fructe la acel moment.
    Ca si locatie si sediu central al firmei a fost ales municipiul Arad, situat in extremitatea vestica a Romaniei, pe motivul amplasarii sale strategice ca si nod de legatura de prima importanta atat pentru traficul international de marfuri, cat si pentru cel local. Importanta municipiului Arad ca si locatie pentru firma este sporita si de facilitatile considerabile pe care acest municipiu le ofera in ceea ce priveste activitatile de vamuire, fapt datorat atat amplasarii sale proxime de frontiera vestica a Romaniei, cat si culturii sale dezvoltate de afaceri.
    Odata cu evolutia vietii economice a Romaniei, s-a dezvoltat si diversificat atat activitatea comerciala, cat si patrimonial societatii noastre. Pornind de la 3 angajati, un sediu si o activitate axata mai mult pe import si distributie, la momentul actual firma detine un teren propriu, amenajat ca si spatiu administrative, spatiu de depozitare si manipulare , parcare camioane si alte utilitati. Ca si activitate, in prezent, firma presupune, pe linga import si distributie, si activitati de depozitare, ambalare, etichetare, sortare si alte asemenea activitati, ale caror scop principal este satisfacerea maxima a nevoilor clientilor firmei. De fapt, acest scop a devenit in timp motto-ul societatii noastre, la cum si asigurarea calitatii si securitatii marfurilor comercializate reprezinta un factor indispensabil imaginii firmei ROMFRUIT  pe plan national si international.

 Parteneri   In ceea ce priveste clientii firmei ROMFRUIT in urma reputatiei pe care societatea noastra a obtinut-o in cei aproape 30 ani de activitate, putem spune ca numarul acestora este intr-o crestere stabila si uniforma. De obicei, clientii sunt selectati si/sau acceptati dupa natura exigentei fata de produsele comercializate, seriozitatea in colaborare, etc. In general, interesele societatii noastre coincid cu cele ale clientilor nostri in ceea ce priveste natura si originea produselor comercializate, calitatea si siguranta respectivelor produse, toate acestea culminand cu satisfacerea necesitatilor consumatorilor la cel mai inalt grad si in orice perioada de timp.
    Printre acei care au fost si sunt clientii nostri mentionam in mod special grupurile de Pietele de Gros Bucuresti si Timisoara, Complexul Comercial de Legume-Fructe Voluntari, Complexul Comercial MALOREX Craiova ,suntem prezenti in majoritatea pietelor de engorss din marile orase ale Romaniei prin parteneri ,revanzatori ,distribuitori sau puncte de vanzare proprii  

    Datorita relatiilor internationale bine gandite si cu o mare experienta in ultimi ani am reusit sa deschidem si pe plan international anumite branduri proprii care sunt prezente in pietele de engross din Italia respectiv Milano ,Padova Austria in capitala Viena urmand alti parteneri in Olanda Germania si Franta deoarece depozitul central din Arad este aproape de granita cu Serbia si Ungaria  avem puncte de vanzare in pietele de engross atat in Belgrad cat si Budapesta si  Seged prin intermdiul ROMFRUIT KFT CU SEDIUL IN Ungaria ,desigur din relatiile cu parteneri ale altor continente exportam chiar si spre Egypt si Dubai mere de de la cei mai mari producatori din europa .

 si totodata livram catre majoritatea hypermarketelor din Romania prin intermediul altor sociateti de distributie dedicata catre acest segment. acelasi timp, firma ROMFRUIT este deschisa spre colaborare, va primi si aborda cu maxim interes si respect intentiile in acest sens ale oricaror companii.

Importam din diferite tari ale lumi toata gama de fructe si legume in special suntem axati pe zonele cu productie dedicata catre fructe sau legume si avem parteneri pe cei mai mari producatori din europa cat si alte continente exemple MELINDA este unul din cei mai mari grupuri de producatori din Italia si dupa mine chiar din lume care vinde cu noi in retelele de tip engross majoritate produselor avand chiar si branduri le noastre personale in depozitle lor de ambalare la fel avem in Olanda pe Waterman <Germania Krinner Agrar , belgia DCU Potatoes ,produse pe care le depozitam in depozitul central din Arad acestea sosind in tirui complete / fiecare produs ,Tiruri cu cantitati de 20 t /produs pana la un stoc de cca 400-1000t total asta insemnand cca 10-20 de produse care sunt tot timpul in functie de sezon pe stoc ,sezon insemnand iarna citrice vara cirese continuand cu piersici caise si terminand cu prune mere …

Urmand ca distributia sa o facem tot la baza de tir dar mixate catre diferite orase ale Romaniei si diferite platforme de Hypermarkete .

     Strategii pe viitor   Pe langa faptul ca am reusit in ultimi 30 de ani sa construim si sa utilam unul din cele mai mari depozite din Vestul Romaniei la nivel european cu toate sistemele de depozitare si manipulare electrice .Pornind de la premiza dezvoltarii continue a pietei si cea a diversificarii cerintelor consumatorilor, firma considera ca fiind absolut necesara cercetarea permanenta a pietei si concordanta cu aspiratiile consumatorilor in timp. Ca si aspect strategic firma considera de prima importanta axarea pe conceptual calitatii ca si factor determinant in conceperea activitatilor si a tacticilor de comportament pe piata. Piata romaneasca a demonstrat in timp ca aspectul calitatii, si implicit a originii ecologice, prevaleaza fata de aspiratiile vizavi de pret, care se stie ca in conceptia consumatorilor nu este niciodata unul corect. Astfel, punand accentul pe aspectul calitatii, se asigura pastrarea segmentului de piata pe care firma il detine. In ceea ce priveste extinderea activitatilor, aceasta se bazeaza pe o eficientizare a procesului de munca, cat si pe extinderea pe alte segmente de piata, prin racordarea la cerintele consumatorilor respective, in acelasi timp pastrand traditia firmei in ceea ce priveste aspectul calitatii.
    Alt aspect pe care firma il considera important este ridicarea nivelului calitativ al produselor autohtone. In acest punct de vedere se prevede o investitie intr-o hala de colectare a produselor locale, care sa corespunda cerintelor de calitate actuale pe piata. Prin oferirea unui prêt bun (si in acelasi timp concurent) pentru produsele colectate se urmareste cresterea concurentei intre producatorii locali, si implicit a calitatii produselor locale, factor ce se apreciaza a fi benefic si pentru piata locala.

La fel, prin sporirea fluxului de marfuri comercializate, conform previziunilor societatii noastre, se presupune o satisfacere mai mare a cerintelor clientilor si implicit a imaginii firmei, ceea ce presupune o posibilitate mult mai mare de colaborare cu clienti atat locali cat si internationali.
    In viitorul apropiat este planificate implementarea programelor de calitate EUREPGAP si HACCP, certificate ale caror importanta este maxima in comertul actual cu legume si fructe, in ceea ce priveste conformarea cu normele europene, acest aspect este la moment planul in curs de definitivare a activitatilor societatii noastre.

 

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.