Dental Alliance
April 14, 2024

(Video) Vizită a ministrului sportului în județul Neamț

0
Carmangeria La Cimpoeșu

YRY Residence

Restaurant Portofino

Go Padel Roman

Prefectul județului Neamț a primit vizita ministrului Sportului, Eduard Novak, care a ajuns în zonă pentru a prezenta Strategia Națională pentru Sport.
Documentul a fost adus la cunoștința celor interesați în cadrul unei conferințe de presă, organizată la sediul Prefecturii. „Strategia Națională pentru Sport, document aflat în dezbatere publică, a fost elaborată împreună cu reprezentanți ai Universității Babeș-Bolyai, în urma consultărilor cu peste 445 de reprezentanți din 375 de entități centrale și locale. Apreciez ideea domnului ministru de a veni în județul Neamț pentru a o face cunoscută și pentru a discuta despre probleme esențiale din acest domeniu atât de important pentru cetățeni, indiferent de vârstă și preocupare. Domnul ministru a venit în județul nostru la distanță de 20 de ani de la ultima vizită a unui ministru al Sportului. Am profitat de ocazie și la conferință i-am invitat pe reprezentanții sportului nemțean, fie că provin din instituții de profil, fie că sunt sportivi care fac cinste județului datorită rezultatelor deosebite pe care le-au înregistrat în competiții naționale și internaționale și împreună am discutat despre viitoarea strategie pentru sportul românesc“, a declarat Vasile-Adrian Niță, prefectul județului Neamț.
Ministrul Sportului a apreciat faptul că județul Neamț a dat de-a lungul timpului campioni în mai multe sporturi, iar în timpul întâlnirii de la Prefectură i-a premiat pe unii dintre cei mai reprezentativi nemțeni care au obținut rezultate deosebite în întrecerile sportive.
Printre cei care și-au auzit numele strigate se numără Doina Robu, care a primit, la canotaj, medalie de argint la Jocurile Olimpice; Iulia Olteanu, dublă campioană mondială la atletism; Mihai Mihuț, campion european la lupte greco-romane; Felicia Jitianu Afrăsiloaie, deținătoare de medalie de bronz la canotaj; Alina Militaru, pentru rezultatele la atletism, participantă la olimpiadă; Laura Pal, pentru rezultatele la canotaj, unde a fost declarată campioană europeană; Gabriel Eduardo Stan, campion european la lupte greco-romane; Georgiana Blanariu, campioană mondială la canotaj; Beatrice Piseru, campioană mondială la canotaj, Ianis Alexandru Scutaru, cu rezultate speciale la radioamatorism – campion mondial și record mondial viteză proba telegrafie recepţia indicativelor. De asemenea, profesorul Dan Valentin a primit o plachetă pentru rezultatele deosebite ca antrenor emerit la handbal.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.