Dental Alliance
February 21, 2024

Peste 365 milioane de lei acordați fermierilor afectați de seceta pedologică

0
Carmangeria La Cimpoeșu

YRY Residence

Restaurant Portofino

Casa Căpraru

„Ministerul Agriculturii condus de Petre Daea a anunțat că peste 365 milioane de lei vor fi alocate pentru fermierii afectați de seceta pedologică!

Din datele centralizate de Ministerul Agriculturii a rezultat că:

  • au fost afectați de seceta pedologică peste 16.000 de fermieri,
  • au fost calamitate în grade diferite de afectare cuprinse între 30% și 100% circa 250.000 ha de culturi înființate în toamna anului 2021.

Județul Neamț nu a scăpat de efectele dezastruoase ale secetei pedologice. Culturile de grâu, orz, orzoaică, ovăz, secară, rapiță, porumb, floarea soarelui, soia, plante furajere, cartofi au fost afectate într-o proporție de 100%, fermierii nemțeni suferind pierderi importante.

Pentru a veni în sprijinul fermierilor, ministrul PSD al agriculturii a inițiat Ordonanța de urgență pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat sub formă de grant financiar acordat producătorilor agricoli care au înființat culturi în toamna anului 2021 ce au fost afectate de seceta pedologică.

Suma necesară implementării schemei este de 365,6 milioane lei și se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul MADR pe anul 2022.

Îmi doresc ca aceste fonduri să le fie de ajutor fermierilor afectați, astfel încât aceștia să își poată acoperi o parte din cheltuieli.

Este important ca fermierii să știe că ministrul agriculturii, Petre Daea, le este alături tot timpul, dar în mod special atunci când nevoia o cere.”

Deputat PSD de Neamț Oana Bulai

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.