January 24, 2021

Viitoarele proiecte ale președintelui Ionel Arsene pentru modernizarea Neamțului

Un nou spital de urgență, un centru de cercetare în Parcul Național Ceahlău și Complexul de Agrement „Ținutul lui Creangă“ sunt doar câteva dintre obiectivele președintelui Ionel Arsene, pentru următorul mandat în fruntea Consiliului Județean Neamț

Viitorul mandat de președinte al Consiliului Județean Neamț pentru Ionel Arsene este la fel de încărcat de proiecte cum a fost și primul. De la continuat modernizarea infrastructurii rutiere și a obiectivelor de cultură, sprijinirea copiilor defavorizați, susținerea asigurării serviciilor publice de interes județean și până la construirea unui nou spital în municipiul Piatra Neamț, a unui centru modern de cercetare la Durău și, nu în ultimul rând, așezarea județului Neamț pe harta turistică a Europei, datorită celui mai mare complex de agrement care se va realiza în zona Târgu Neamț, toate se regăsesc în portofoliul de proiecte pe care le are cuprinse în strategia de dezvoltare a ținutului nostru, în următorii 4 ani.
„Județul trebuie dezvoltat de la Nord la Sud și de la Est la Vest, prin proiecte care se pretează fiecărei zone, adaptate nevoilor fiecărui sat și cătun, fie că este mai cea mai mică altitudine sau cea mai mare înălțime. În zona înaltă de platou, pe Ceahlău, la peste 1.700 metri altitudine, vom ridica un centru modern de cercetare, utilat cu tot ce trebuie. Vor fi găzduiți și vor lucra cercetătorii care fac studii în zonă. Tot acolo vor lucra managerii ariilor naturale protejate, rangerii, salvamontiștii și cei care au grijă de turiști și de respectarea regulilor muntelui. Îmi doresc un centru așa cum sunt cele din statele europene din vest, cu sală de conferințe, bibliotecă și laboratoare. Va fi un proiect integrat, realizat cu respectarea principiilor arhitecturii durabile și sustenabilității, care se va încadra în mediu“, a declarat Ionel Arsene, candidatul Alianței pentru Modernizarea Neamțului 2020 PSD-PPU-ALDE la funcția de președinte al Consiliului Județean Neamț.

Spital nou în Piatra Neamț

Atenția acordată de către Ionel Arsene sistemului medical nemțean în primul mandat de președinte se va menține și pe parcursul viitorului mandat, planurile vizând, pe lângă altele, construirea unui spital de urgență la Piatra Neamț. „Vreau un Spital Județean nou pentru pacienții din județul nostru și din regiune! Va fi un pavilion cu o suprafață totală utilă de 30.000 de metri pătrați și o suprafață desfășurată construită de 44.000 metri pătrați, cu centru de radioterapie și oncologie medicală. Procedura de licitație pentru desemnarea proiectantului a început deja. Valoarea estimată a contractului de proiectare este de 18 milioane de lei fără TVA, bani alocați grație Guvernului PSD“, a spus Ionel Arsene.
O alt prioritate pentru viitorul mandat de președinte îi vizează pe nemțenii care muncesc peste hotare. „Vreau să văd că nemțenii noștri, care de o vreme muncesc peste hotare, au motive să vină acasă! Pentru ei am gândit diverse proiecte! Am pus la punct aproape toate drumurile județene și cele naționale. Prin compania Apa Serv extindem continuu rețelele de apă și canal! Îmi doresc o legislație care să le fie prietenoasă și să îi ajute să își construiască acasă, fiecare, căminul său. Să aibă un serviciu, copii, să simtă bucuria de a trăi pe pământ românesc! Și nu mă gândesc doar la nemțenii care mă cunosc deja, la cei care vor reveni acasă, ci și la turiști. La cei care trăiesc în alte județe ori în alte țări. Pentru toți cei care vor să vadă un complex de agrement maiestuos, care să ne ridice deasupra tuturor județelor țării și nu numai, realizăm Complexul de agrement «Ținutul lui Creangă». Este un proiect pe care l-am discutat cu mulți specialiști din țară, dar și din străinătate. Tuturor le-a plăcut ideea. Consultanți de marcă au spus că turismul ecumenic, dezvoltat aici, se împletește perfect cu cel de agrement, pentru că ambele se adresează familiilor. «Ținutul lui Creangă» înseamnă dezvoltare, locuri de muncă, oaspeți mai mulți. Turismul generează bunăstare, iar județul nostru este unul dintre cele mai frumoase din țară. Trebuie să valorificăm acest avantaj! Că-i mult, că-i puțin, fiecare dintre dumneavoastră să aprecieze! Acestea sunt câteva dintre promisiunile pentru noul mandat de președinte. Pe cele de acum 4 ani le-am onorat, cum spune românul, cu vârf și îndesat! Ce ziceți, dragi nemțeni, construim împreună, încă 4 ani? Fapte, nu vorbe! Vă aștept pe 27 septembrie, la vot!“, a mai adăugat candidatul la un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.